My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 7, 2011

Alhamdulillah.bersatu jua akhirnya

Assalamualaikum...

Tanggal 31, bulan 8 , 57..merdeka..merdeka.opsss...salah lirik la pulak...Tanggal 28 Mei 2011 di rumah family saya di Rasa Tambahan, Zawifatulaziah Bt Suhaimi telah sah menjadi isteri kepada Mohd Faizul Bin Abdul Rashid. Alhamdulillah. Dengan 2 kali lafaz dari abg pejol, kami dah konpem jadi kekasih halal. Boleh pandang-pandang,boleh pegang-pegang..hahaa.gataiii..

Haaa kenapa 2 kali lafaz? Sebab lafaz yg pertama tu, abg pejol sebut 'Aku terima nikahnya .......'. Tapi Tok Kadi tu suh ulang balik lafaz tu tanpa ada perkataan nya. Pelik gak,sebab kebiasaan kita dengar dlm tv ke, time kusus kawen ke, macam tu la lafaz nikahnye kan.Or maybe ikot area kot, ada certain area macam tu lafaznya,ade area lain,lain lafaznya..So abg pejol lafaz skali lagi ' aku terima nikah, ....'. Syahdunya saya dengar time tu. Dan dua saksi pon angguk sambil cakap ' setujuuuu'. ..Hehe.Xkisahla macam mana pon sebutan lafazanya, yang penting nikah tu sah dan semua rukun nikah cukup time akad tu.Alhamdulillah.

Then tiba la part ayah kesayangan saya baca speech dalam sehelai kertas. Saya pon xpasti apa kegunaan kertas itu.Tapi speech tersebut sangatla mensyahdukan saya hingga saya membanjirkan air mata.Opss xla smpai banjir, menitis air mata je pon. Speechnya lebih kurang macam menyerahkan saya kepada suami,dan tanggungjawab ayah selesai hingga saat tu. Tanggungjawab baru di ambil alih oleh suami. Adoiii sangatla sedih ayat itu. Sob.sob...emm. Bukan setakat tu saja, dibahu saya ni pon dah tergalas satu tanggungjawab baru iaitu berbakti kepada suami saya. Harap saya mampu menjalankan tugas sebagai seorang isteri dengan baiknya.

Lepas abis akad nikah sume, fotografer suh kami posing2 amik gambar. Sangat malu masa tu sebab kena cium tangan abang, then abang cium dahi saya pulak,n ramai orang dok tengok masa tu. Xpe, dah  jadi suami isteri. Halal cium2 ni. Hahaa.Sukee. 

Esoknya hari bersanding pulak. Buat kat dewan. Cerita ni akan di sambung pada next entry ye. Gambar semasa majlis pon saya xdapat lagi,so xdapatla nk upload dalam blog ni. Once dah dapat, i will update ye. Thanx for reading.Kalau rajin maila komen,kita share tips2 rumahtangga ye.Hehe

Salam :)

6 comments:

Anonymous said...

jeles . haha

Zawifatul Aziah said...

hukhuk.namola jeles2 k

Anonymous said...

k.azie da jd kakak sy!!!!! suke!!!! :)

lee said...

terima kasih kerana sudi menjadi adik ipar saya :)

Zawifatul Aziah said...

@Anonymous : Haaa ni mesti ija kann..tawu dh.hehe..sukee jugak :)

@Abg lee: ye sama2..mekasih jugak sudi jd abg ipar sy.hehe

aLiF said...

nice blog and pic shots..btw tahniah kerana menjadi model majalah dara utk bulan julai :)

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)