My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, November 4, 2012

Bukan promote, tapi kisah benar : Alfalfa Shaklee

Assalamualaikum 

Sihat ke kome? Hope sihat2 la hendaknya..Ni nak cerita kisah benar yang terjadi pada diri saya sendiri. No copy-copy or nescafe ye.Hihi.. Ok sebelum tu, pernah dengar nama Alfalfa? Macam nama orang pun ada gak tu. Tapi kalau uolls nak tau, Alfalfa tu ialah satu perkataan dari bahasa arab yang bermaksud "Raja Segala Tumbuhan". 

Saya dah amalkan makan Alfalfa Complex ni selama 1 bulan. Iaitu masa saya jadi Shaklee Distributor pada bulan lepas. Emm segan juga nak share ni sebab ia membabitkan hal kaum-kaum wanita. Tapi sharing is caring kan, so malu tu letak jauh-jauh sat..Actually, dulu saya ada mengalami masalah keputihan yang tidak berapa teruk. Tapi since mengandungkan Darwish, keputihan menjadi semakin banyak dan semakin teruk.Keputihan ni sebenarnya adalah satu jenis jangkitan. Sehinggakan bila Darwish selamat dilahirkan, baby saya kena diwarded kan sebab doktor nak monitor keadaan baby. Sebab doktor takut ketika baby lahir, keputihan tu beri infection tak elok pada baby. Risau sangat2 hanya Allah yang tahu. Yela, disebabkan diri saya, baby pula yang kena..emmm..Alhamdulillah,pada result doktor tiada any infection pada Darwish.
 
Selepas beberapa bulan masuk kerja semula, saya dah kuat dan sihat untuk mengGoogle, saya nekad untuk cari solution supaya keputihan tersebut hilang dan takkan memberi masalah pada saya dan baby seterusnya (jika ada rezeki lagi pada masa akan datang).  Google punya google,saya jumpa majoriti testimonial pengguna mengatakan kebaikan Alfalfa Complex produk dari Shaklee. Why not mencuba kan, bukan sampai beribu ringgit pun harga dia. Asalkan kesihatan saya dan baby terjamin. Sehari boleh ambil maximum 10 biji. Tapi saya cuba sedikit demi sedikit dulu. Saya try 2 biji masa 1st consume dan semakin bertambah dari hari ke hari. Dan dalam seminggu tu, masalah keputihan dah semakin berkurang dan rasa badan makin bertenaga.Alhamudlillah, now keputihan dah takde, so tak perlu dah pakai panty liner. Jimat duit tak perlu beli panty liner lepas ni.Hihi.

Actually alfalfa tu lelaki dan wanita boleh amalkan.Kat bawah ni saya listkan kebaikan-kebaikan Alfalfa yang lain untuk tatapan anda semua. 
 
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan




Alfalfa small- 330, Alfalfa Large -700 biji. Sesiapa berminat dan ingin dapatkan konsultasi secara percuma, boleh hubungi saya.(Bulan november bulan promosi Alfalfa. So harga lagi murah dari harga biasa):

 
ZAWIFATULAZIAH (AZIE SUHAIMI)
PM/Whatsapp: 012-3872690
FB: Azie Suhaimi
Page: Go Natural with Azie Suhaimi
Gmail :innerbeauty2u@gmail.com
Shaklee ID : 894147

 
Wassalam

 

41 comments:

Anonymous said...

salam
hi, saya mohon share testi boleh..nama akan dikaburkan..

su

Zawifatul Aziah said...

wsalam, boleh je nak share..silakan :)

Anonymous said...

alfalfa ni time period boleh makan x?

Zawifatul Aziah said...

Boleh :)

Anonymous said...

Alfalfa boleh mkn ngn herbalax x

Anonymous said...

mohon share

Anonymous said...

klu amik alfalfa je lepas besalin ok tak? sebab ade yang ckp kena amik sekali dgn meal shake.

Azie Suhaimi said...

1) Alfalfa boleh makan dengan herblax. Tetapi dengan jadual makan yang sepatutnya

2)Boleh sangat share :)

3) Puan ambil alfalfa untuk ape ye? Jika untuk banyakkan susu, sangat disyorkan ambil bersama Energizing Soy Protein disamping menghasilkan susu yang penuh khasiat untuk bayi

hawa fatihah said...

Mohon share ye:)

Azie Suhaimi said...

Hawa fatihah: Boleh je share:)

hawa fatihah said...

Thanks ye..jemput sgah ffatihawablog.blogspot.com

Anonymous said...

kalau perempuan yg blm brkhwin n mengandung,sesuai x mkn alfalfa ni?tq :)

Anonymous said...

Klu perempuan yg blm berkhwin n blm prng mengandung,boleh x ambil alfalfa complex ni?tq

Azie Suhaimi said...

Hawa fatihah: ok dear..insyaAllah I will :)

Anon: Boleh dear..org pregnant je x blh mkn alfalfa

Zainor said...

Boleh saya tahu ingredient alfalfa ni?

Anonymous said...

Bla msa y sesuai mkn alfalfa ni sblm or slows mkn ..tq

Anonymous said...

Bla msa mkn y sesuai sblm or slpas mkn

Abdul Saidin Adomln said...

Membuang asid uric bleh ka? Nama pr0duk apa?

Anonymous said...

jika lepas keguguran nk mkn alfalfa ni boleh tak?sebb sy dgr org ckp tak elok,sebab takut ssh nak dapat baby pula lepas tu.betul ke?pls reply sy.tq

Azie Suhaimi said...

Alfalfa elok untuk wanita yang ingin hamil. Dan alfalfa termasuk dalam set subur shaklee :)

Anonymous said...

salam...if utk kecantikan (kulit) boleh x ambil alfafa?

Anonymous said...

Knpa sy mkn alfafa batuk x henti..lendir tersekat di tekak..smpai x leh nk tido..dh 1 week mkn..

Azie Suhaimi said...

Alfalfa memang bagus untuk kecantikan dan kesihatan kulit :)

Boleh sy tahu pengambilan air masak berapa liter sehari? Jika kurang minum air, akan menyebabkan bibir kering, dan beberapa simptom lain.

Anonymous said...

kadang2 1 liter jer sis..ermm..for preggy woman boleh makan x sis?

Anonymous said...

Bagi org yg berjerawat ni dan ada masalah keputiha yg ringan boleh ke mkn ni...

Azie Suhaimi said...

1- Kalau 1 liter tak cukup tu dear. Lebihkan lagi ke 3 Liter. Preggy woman tak boleh makan alfalfa.

2- Alfalfa sangat sesuai untuk kulit jerawat dan keputihan. Insyallah

sulsiani said...

Salam...sya nak tnya,kalau nak hilangkan bintik2 kolestrol kat area mata blh ambil tak

Anonymous said...

saya nak tahu berapa harga alfafa tu

Azie Suhaimi said...

boleh bagi nombor cik.saya akan hubungi untuk details. TQ

Azie Suhaimi said...

sulsiani: untuk hilangkan bintik kolestrol di area mata, boleh amalkan omega guard.ia berfungsi untuk menurunkan kadar kolestrol dalam badan,sekaligus menghilangkan bintik tersebut. TQ

Anonymous said...

Bole mkn waktu subur untuj yg ingin hamil?? Minta pencerahan cara mkn..tq..

Azie Suhaimi said...

Boleh makan waktu subur. Alfalfa memang bagus untuk isteri yang merancang nak hamil

Anonymous said...

kalau na kurus mkn alfalfa sahaja boleh ke?

Azie Suhaimi said...

kalau yg bajet lg bagus alfalfa dan add on lecithin untuk cairkan lemak

Anonymous said...

klu saya makan pil perancang n then mkn alfafa boleh pregnant jugak ke? ade effect x mkn alfafa ngan ambil pil perancang?

kim said...

as salam, mai2 singgah ket blog kami http://shak-kim-lee.blogspot.com

Anonymous said...

Salam
Dlm entry yg sy baca di atas, alfalfa bertindak spt kacip fatimah.. means tak sesuai la mkn semasa period, kan sis? Mohon pencerahan, tq.

zeonmatrix said...

alfalfa ni sesuai makan masa mana? means lepas or sebelum makan?

Azie Suhaimi said...

anon: tiada efek jika mkn alfalfa dan pil perancang.. cuma jarakkan waktu pengambilan

zeonmatrix: makan selepas makan

Shira Azani said...

Kalau untuk kurus kempiskan perut yang boncet, boleh ke makan alfafa nie?

nora sikin said...

kalu untuk aturkan period kena makan gla dan alafafa kan.. nak mkn makan waktu bile ye?? boleh terang kan terima kasih..

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)