My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, June 30, 2011

*Jom Reka Dialog *





  1.  Abg ben buat segmen lagi. Nak join klik sini.

    Mai kita pakat2 jadi pengarah drama sejempot berdasarkan gambar dibawah ni :

    gambar 1

    gambar 2














    Take 1...Actionnnn!!

Isteri: Arghhhhhh xkiraaa.saya nak jugak..nak jugakk!!

Suami: Ehhhh mana boleh...saya penat kumpul markah banyak2,awak senang2 je nak rampas PS3 ni dari saya ye. Wekkkkk!!

Isteri: Alaaaaa abangg,bagilaaa...nanti saya bagi makanan feveret abang ye...abang cakap je nak makan ape.

Suami: Haaa btol ni?? saya nak spageti, pizza yg sebijik macam pizza hut tu, ayam goreng sebijik macam KFC tu. Kalau x sama rasa,saya xmo bg awak main PS3 ni

Isteri: Okeyh..no problem..sekarang jugak saya call delivery..hehe.


Salam :)

Wednesday, June 29, 2011

SEGMEN DAN JOM DAPATKAN 1000 FOLLOWER BULAN INI

Assalamualaikum sumer..

Dah lama bercuti, now vitamin M dah melanda diri ku ini..Now rasa nk blogwalking je.Then trjumpa la segmen yg macam best je ni..segmen dan jom dapatkan 1000 follower bulan ini yang dibuat oleh Naimul Firdaus.Nombor bertuah saya follower yg ke 970 :). Mehla join sama2. Klik
disini.


Saya sedar saya blogger baru, n xramai follower. Sebab saya x faymes,sebab tu xramai follower.Erkk adekah? Xde kena mengena dgn faymes ke x. Nak seriu daya, xnak seribu dalih kan.


Of coz sume blogger nak ramai follower,termasukla saya yg newbie ni. Sebab bila ramai follower, ramaila yg akan baca entry kita even merapu ntah hape-hape. N ramaila yg bagi komen bila kita mintak pendapat mereka. N naikla duit dalam nuffnang kite tu.Hehe..Ape pon saya berblog ni bukan nk mengejar duit ke, mengejar pangkat ke, main kejar-kejar ke. Saya cuma nak jadikan blog peribadi saya ni sebagai tempat meluah perasaan dan berkongsi idea n dijadikan kenangan utk saya tatap bila dah anak cucu nanti :).

Naimul Firdaus tulis kalau cukup 1000 follower, dia akan beri hadiah. Baiknya hati dia. Meh kita jengah apakah hadiah2 nya -->

  • semua penyertaan akan dimasukkan ke dalam senarai bloglist saya yang baru.
  • 20 penyertaan terawal akan mendapat promosi di dalam artikel-artikel saya.
  • 2 penyertaan terbaik akan dapat hadiah misteri
Dan saya pon menyebok n brharap dapatla salah satu dari adiah diatas. Winkwink

Salam :)

Tuesday, June 21, 2011

sukenyeee.cik epal replied saya @twitter

Assalamualaikum semua..

Xsabar nk update entry ni. Ekceli ms kat ofis tadi,sempatla sy sign up twitter..Gatai nak join, sebab rasa macam loser la plak kalau ketinggalan bab-bab networking ni kan.Hehe..Then org first yg sy search adalah cik epal blogger faymos amos tu. Ala yg kapel dgn shahezy sam tu.hehe..Jumpala plak kan.then follow twitter dia. then tweet dia..saja nk beramah mesra. 

Then balik rumah,relax2 jap. mkn mihun sup sambil tengok drama Personal Taste, sy bukala twitter jap tanpa ada prasaan ape2. Tiba2 tengok ada org tweet..giler ahhh.rupanya cik epal yg tweet saya..wahhh sungguh xpecaye den. Muka dah macam kerang busuk,sengih memanjang. Hope cik epal sudila bertweet2 dgn saya lagi pasni ye. Weeee :) . Sape yg xpcaye sila lihat dibawah ni .

Jeng jeng jeng......


p/s: jomla bertweet2 :)

MISH APPLE GIVEAWAY !!

Assalamualaikum..

Nak join GA dr mish apple x? jom2 kita pakat join dengan mengelik gambar comel dibawah ni

 Kat sini sy nk tag budak2 comel:




So dah cukup sume syarat penyertaan saya kan cik mish apple? Kalau dh cukup, silala jadikan saya sebagai pemenang ye.teringin sangat blog saya ni nak diedit oleh mish apple.mesti cunn jadinye nanti kan.wink.wink :)







Tuesday, June 14, 2011

Salah orang lelaki ke??

Assalamualaikum....

Fuhhh panas2..bukan panas sebab xde letrik, or panas sebab banyak dosa (erkk banyak dosa maybe kot.hoho.bilela nk insap ni azie oii) . Ekceli panas sebab sakit ati,sakit tekak, sakit mata bila ada passenger lelaki masuk tanpa muka bersalah then dok berebut seat dgn passenger wanita dalam KOC WANITA. Such a pathetic ( wording ni utk yg menyemak dlm koc wanita jela ye, yg masuk koc general sangatla nice korang).' COACH FOR LADIES ONLY'.. terpampang signage kaler pink tu kat platform menunggu, kat dalam koc, kat pintu tren. Banyakk tu signage.Xkan orang lelaki ni x reti nak baca kot.

Or maybe dia xfaham bahasa melayu or bahasa inggeris sebab most yg masuk koc wanita ni dari kalangan foreigner. Not foreigner like ronaldo yg terer main bola itu, or david beckham yg ada bini cun itu. Not that type of foreigner. Tapi foreigner yg bila angkat tangan nk pegang tiang or handgrip tu, semerbak bau perfume brand 'Bangla' tersebar. (Ekk adekah bahasaku ini terlampau kasar?) . 

Slalu terjadi time nak balik keje. Time tu sy ofcozla pakai uniform KTMB yg kaler biru tu. Sooo bile ade makhluk tuhan yg x sama gender dgn sy masuk koc wanita tu, honestly for the 1st time sy sangatla segan utk sound mereka2 yg xreti bahasa itu. Tp disebabkan xde sape pon org pompuan dalam koc tu nak sound mamat2 tersebut, sy terpaksala mengsound dgn nada paling garang dalam dunia. (dalam dunia tu nampak sangat AUTA kan). Tapi xbleh garang sgt,sbb passenger kan. Kang garang sgt, rugi sorg passenger.Huhu. 

AS (me) : Encik ni koc wanita la,nampak x simbol tu. (sambil tuding jari ke arah signage pink kt pintu)

MXRB (mamat x reti bahasa): Haaa?? (sambil buat muka macam xfaham bahasa ape sy cakap)

AS : This coach is for ladies only ( sambil tangan sy ni pusing2 tunjuk semua org pompuan dlm koc tu)

MXRB: Ohhh. (sambil angakat tangan tanda sorry kot, then grak pi ke koc sebelah)

Fuhhh x sia2 sy mengeluarkan suara yg paling garang dlm KOC tu.Tapi masih mengekalkan ciri2 polite dalam nada suara tu.Hahaa. Macam malu pon ada sebab sume orang dok tengok drama sebabak tu td. Ala xkisahla org nk pandang ke hape, yg pnting sy dh jalankan tanggungjawab sy sebagai warga KTMB.

Perhaps mereka ini xmemahami apa yg ditulis di signage tersebut, or x memahami bahasa yg telah di announce oleh dejay di stesen tersebut. Adakah ini salah mereka kerana x reti bahasa melayu padahal dok Malaysia dh bertahun2? Adakah salah passenger lain yg menolak2 bila tren sampai sehingga foreigner ini tertolak ke dalam koc wanita? Adakah salah .....?  Apa pendapat kome pulak.Pendapat blogger semua amat saya hargai.


p/s: Apakah fungsi koc wanita ini? akan saya ceritakan pada next entry



Tampal di dinding koc. Tengok kpale mamat sesat mana ntah tu

Di tingkap

Standing signage di platfom menunggu
New signage



Salam :)

Saya bukan isteri taufik hidayat ye

Assalamualaikum semua..

Hope semua sihat walafiat dan dalam lindungan Allah S.W.T... Tadi sy saja tengok2 kt statistic blog sy ni. Kat keyword search..Ada gak yg search pasal isteri Taufik Hidayat ye. Tapi papepon xde pasal istri taufik, pasal isteri Faizul Rashid ade la.hehe.Faizul tu nama my hubby tersayang :).










p/s: macam kelakar pon ade gak baca list no 2 tu.hahaa

Monday, June 13, 2011

FATIN LIYANA kembar NONI af5 ke?

Assalamualaikum...




Hope sume sihat walafiat dan dalam keberkatan Allah S.W.T,
Malam semalam sempatla sy ushar program kt astro ria. Konsert Kenangan AFNIL. Yg ulangan punye la ye. Konsert ni bersempena dengan AF yg terakhir yg akan diadakan pada malam Ahad lepas. Sy xlayan sangat AF ni, tengok2 camtu je.Xdela sampai beria buat banner,sokong peserta mana, AFUNDI sampai abis riban-riban..Xde koje den nak buek cam gitu.Haha..


Cuma agak follow AF ni masa Mawi join AF3. Fenomena tsumawi.Saya pon tenggelam skali dalam tsumawi tu. Haha..klakar giler bila ingat balik.Now minat2 macam tu jela,xdela sampai jadi kipas susah mati. Ok sambung blk citer knangan AFNIL td. Masa si Shawal AF5 tu wat persembahan dia, kuarla si Noni AF5. yg konon2nya digosipkan sebagai awek Shawal ni dulu. Tapi ni dulu2 punye citer la ye. Xsure la BETOL atau AUTA. Ade aku kisah??huhu. Then masa tengok si Noni dfok pusing2 kt depan Shawal tu, pale otak ni tros terflash back,dalam pale otak ni cakap 'Ehh.ehh macam pernah ku lihat muka dia ni,tapi dimana ya??' Xtaula sy ni prasan syok sendri ke hape, tp sy rasala kan,muka Noni ni macam blogger feymes amos tu, si Fatin Liyana. Muka ala-ala chinese look skit.


Haa kalau xcaye meh saya tempek gambar diorang ni.Kome tengok then komenla ye, btol ke x prasaan saya ni yg depa ni de muka seiras. Tapi kalau xseiras jangala marah naa. Masing2 ada pendapat tersendiri. Manala tau kome rasa muka Noni ni macam muka Nabil ke.muka Kety Pery ke kan. Just luahkan je pndapat kome tu di komen bawah ni ye.


Fatin Liyana blogger faymes

 

Noni AF5 yg faymes kuam2 susu suam2 kuku

Seiras x mereka? Ni with make up
 

FL kiut
Noni yg kiut bila pakai tudung
Ni without make up.chinese look. Both are beautiful



p/s: Konsert kenangan AFNIL tu si Zarina AF 2 yg menang.dapat kete Persona tu.jelesss.nak kete jugakkk.tapi nak kete Vios.bolehh?

Salam :)

Thursday, June 9, 2011

HOT SPOT CRIME AREAS IN KL

1     Lebuh Ampang Bus Stop  Near The Indian Restaurants - Snatch Thief Area, victims are normally Malay and Indian girls who are alone and not aware. Sexy Indian Girls, please be extra careful if you are to say a word, they will insult you with vulgar words or even slap your face if you put up a fight.

2    
Jalan Ampang - Menara Great Eastern / Great Eastern Mall   - If you are approached by anyone - men or women asking for directions or the time, please be ALERT of any car or motobike that comes near you. Stop your conversation and run for your life, if not, be ready to scream or if you have a spray, get it ready. Tag Team Ahli Gusti Jahat Gang will either snatch your handbag / handphone or sepak you if they can't get anything from you. If you are too sexy - they will bundle you into their car or molest you on the spot.

[ They work in a team of  4 to 6 persons]. THE GIRL IS THEIR DECOY [UMPAN] to rob their unsuspecting victims.

3    
Changkat Thambi Dollah Off Jalan Pudu  - Bus Stop and Wisma Shaw Areas. Lots of Mat Rempits who hang around the bus stop area to snatch your handbag. Those who drive to this area and to Wisma Shaw for shopping or Cari Makan, Please park your car at a safe parking area. Tepi Jalan parking areas can be unsafe - Taiko Tai might force you to remove your car or they will park to block your car. Any words you say to them might end-up by you getting a good bash -up. [They have areas whereby only gang leaders can park their cars]

4  
Jalan Pudu From Swiss Garden Hotel to Hentian Pudu Raya and Menara Maybank

4.1:  Ladies, please take care of your handbag and your  handphone when you place it near your ears - Mat Rempit Gang will  Zoooom near you and roughly snatch it from you. You might just fall down due to the impact of it and hurt your head by hitting the ground.

4.2:  When withdrawing cash from the bank's ATM  [Ambank or Maybank] Please look around first b4 you do your withdrawal, IF YOU NOTICE someone looking at you or suspicious to you, then you have to be extra careful!. There is this GERAK KILAT gang who in a split second would be near you and snatch or point a knife at you to handover the money, some even force their victims to withdraw from  other ATM banks.[Acording to my not so reliable source - there were one or two female victims who were raped and dumped at Setapak and Kepong areas]

4.3:    Boarding of Taxi or Unknown Person's Car - Please take note of the route the driver is taking you;  if you are taken to a wrong road, then you would end-up as a Rape victim or if you are a guy, hehehe... you would be cash stripped / burnt in a car.[My best friend lately was a victim, lost his Rolex Watch, Wedding ring and ATM Card ].

4.4:  Ok, Ladies, if you think that it's safe to be on a motorbike with your Macho Guy that's fine, but be aware of motorbikes beside you, they might be snatchers who will snatch your bag and Zoom away

5    
Wangsa Maju Putra LRT and TAR College Area.     A New Gangster Area--- this area has now become worse than Jinjang, Balakong or Puchong .Groups of youths will do anything to harm you for just a matter of cents or dislike your personality. Don't stare or look at them, all you will know is that they will just simply stab you with a penknife or a dagger.

6    
Kepong, Selayang, Sentul Timur LRT and Wangsa Maju -  Unknown Part Time Taxi Drivers or Stolen Taxi Waiting for You  To Be Their Victims - Ladies if you are alone, please DO NOT board a taxi if you think the driver is not pleasant. If you have withdrawn money from the bank or that you are sexy please ENSURE that the driver doesn't  use the central locking of his taxi and driving you to a right route.[You have the full right to ask the taxi driver not to use the central locking - Wind down the windows if he does not obey you].

Macho Guy, you too can be a victim of cash and valuables.


SUNSHINE SMILE CONTEST STARTS NOW!!!!

CONTEST APE NI?

Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:
http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:
http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)

Dibawah ini adalah gambar yang dipertaruhkan saya :



senyuman ikhlass ni tau



"Senyuman saya paling ceria sebab saya posing sambil buat simbol peace dan inai masih di jari.yeayyy "


Saje nk letak 1 lagi pic.hehe

dan berikut adalah rakan2 yang saya tag:

Menangis time akad nikah

Assalamualaikum..

Ni sambungan dari citer kat entry ini .Crius malu nk post gambar sy nangis time nikah ni. Tp xsalah bershare dgn kome kan. Dan juga untuk kenangan saya bila dah tua nanti.Hehe..Kat sini juga sy post gambar sekitar majlis akad nikah tu. Amik dari kamera sedara mara je dulu. Fotografer kawen kami ni xbagi lagi gambar2nye.

Dh tengok x boleh gelak ok.Komen boleh..hehe.

Salam :)



Inila dia encik boyfren suami saya. Macam nak berkaraoke pon ade dh ni :P
 


Sesi menyarungkan cincin. Ekceli sy konpius kena sarungkan jari kanan ke jari kiri.Bantai je
 

Sesi pakaikan rantai pulak.




Meoww..malu2 kucing i time ni tau
 


Time ni part ayah sy bagi speech tu. Muka sy dh xboleh blah dh time tu




Gambar ni kena small kan,sebab maluu.huhu



Ok. Setel citer time nikah. Citer part brsanding akan di continue selepas ini. Jgn kemana2 :P

Salam :)

Tuesday, June 7, 2011

BEN ASHAARI AJAK TUKAR LINK


Saya join segmen abg ben lagi dan lagi. Kali ni segmen tuka2 link.Macam sistem barter. Tuka2 barang2.hehe.Jom kita tuka link nak? Caranya klik sini

Alhamdulillah.bersatu jua akhirnya

Assalamualaikum...

Tanggal 31, bulan 8 , 57..merdeka..merdeka.opsss...salah lirik la pulak...Tanggal 28 Mei 2011 di rumah family saya di Rasa Tambahan, Zawifatulaziah Bt Suhaimi telah sah menjadi isteri kepada Mohd Faizul Bin Abdul Rashid. Alhamdulillah. Dengan 2 kali lafaz dari abg pejol, kami dah konpem jadi kekasih halal. Boleh pandang-pandang,boleh pegang-pegang..hahaa.gataiii..

Haaa kenapa 2 kali lafaz? Sebab lafaz yg pertama tu, abg pejol sebut 'Aku terima nikahnya .......'. Tapi Tok Kadi tu suh ulang balik lafaz tu tanpa ada perkataan nya. Pelik gak,sebab kebiasaan kita dengar dlm tv ke, time kusus kawen ke, macam tu la lafaz nikahnye kan.Or maybe ikot area kot, ada certain area macam tu lafaznya,ade area lain,lain lafaznya..So abg pejol lafaz skali lagi ' aku terima nikah, ....'. Syahdunya saya dengar time tu. Dan dua saksi pon angguk sambil cakap ' setujuuuu'. ..Hehe.Xkisahla macam mana pon sebutan lafazanya, yang penting nikah tu sah dan semua rukun nikah cukup time akad tu.Alhamdulillah.

Then tiba la part ayah kesayangan saya baca speech dalam sehelai kertas. Saya pon xpasti apa kegunaan kertas itu.Tapi speech tersebut sangatla mensyahdukan saya hingga saya membanjirkan air mata.Opss xla smpai banjir, menitis air mata je pon. Speechnya lebih kurang macam menyerahkan saya kepada suami,dan tanggungjawab ayah selesai hingga saat tu. Tanggungjawab baru di ambil alih oleh suami. Adoiii sangatla sedih ayat itu. Sob.sob...emm. Bukan setakat tu saja, dibahu saya ni pon dah tergalas satu tanggungjawab baru iaitu berbakti kepada suami saya. Harap saya mampu menjalankan tugas sebagai seorang isteri dengan baiknya.

Lepas abis akad nikah sume, fotografer suh kami posing2 amik gambar. Sangat malu masa tu sebab kena cium tangan abang, then abang cium dahi saya pulak,n ramai orang dok tengok masa tu. Xpe, dah  jadi suami isteri. Halal cium2 ni. Hahaa.Sukee. 

Esoknya hari bersanding pulak. Buat kat dewan. Cerita ni akan di sambung pada next entry ye. Gambar semasa majlis pon saya xdapat lagi,so xdapatla nk upload dalam blog ni. Once dah dapat, i will update ye. Thanx for reading.Kalau rajin maila komen,kita share tips2 rumahtangga ye.Hehe

Salam :)