My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, May 26, 2012

Majlis Cukur Jambul di Perak

Assalamualaikum

Diam tak diam dah hampir 2 bulan lebih usia Darwish. Macam-macam ragam dia dah pandai buat sekarang. Pandai gelak bila kita agah-agah dia. Bila kita bercakap dengan dia,dia pun sibuk nak bercakap jugak.Tp keluar bunyi je.Hihi..Sangat-sangat adorable and funny .Sy sangat mensyukuri masa-masa yang dilalui bersama Darwish. Sebab sekarang ni banyak kes mak buang anak la, jumpa baby kat toilet la.Ermm, sangat kesian sebab mereka x merasa kasih sayang bersama dengan ibu yang melahirkan mereka.Ehh out of topic lak..

Sabtu lepas, 19 Mei 2012, lokasi di Tg Rambutan,Perak (rumah my parents in law). Berlangsungnya majlis cukur jambul untuk kedua-dua cucu parents in law saya. Iaitu anak abang ipar saya dan juga Darwish,anak saya. Anak abang ipar saya perempuan,namanya Iman Markisa..Sedapkan nama dia. So bercouple la dua baby ni pada majlis tu. Sorang buaian kaler biru ( Darwish), sorang buaian kaler pink ( Markisa). Disebabkan mak,ayah saya dan juga ramai aunty-aunty Darwish x dapat menghadiri majlis cukur jambul ni (disebabkan ada urusan lain), so saya dengan berbesar hatinya nak upload semua pic semasa majlis tu berlangsung. Enjoy the piccas :)

Majlis belum bermula lagi. Saja nak bagi Darwish test drive

Close up budak bambam


Buaian Darwish dihias indah. Kaler biru. Biasala baby boy. Takkan kaler pink pulak kan





Mama and ayah pretending to dodoi Darwish dalam buaian.Hihi

Inila dia my brother in law's baby girl, Iman Markisa



Me + Darwish + Buaian

My biras (my BIL's wife). Bukan beras ok

Babies in buaian. Dikelilingi oleh kumpulan Marhaban



Cukur jambul pun bermula. Tapi disebabkan rambut Darwish dah botak dicukur oleh Toknek sebulan yang lepas, so xde buat cukur jambul pun. Darwish hanya ditepung tawar dan muka dicalit dengan bedak sejuk

Darwish masih lena tido walaupun di bawa berarak keliling kumpulan marhaban. Penat sangat travel ke Ipoh ek sayang?

Markisa with her cute headband









Sorry Darwish. Mama x reti dukung. Sampai senget-senget Darwish dikerjakan oleh mama. But he was still asleep. Huhu

Turn Opah ( My MIL)

Alamak pic atok ( my FIL)  punya turn takde lak dalam kamera ni.



Kemudian babies diletakkan semula ke dalam buaian

Inilah rupa Darwish selepas majlis.Sooo cute dengan bedak sejuknya tu




Alhamdulillah,majlis berjalan lancar. Dan makanan pada hari tu pun sangatla sedap. Sehingga menjilat jari tangan :) 








Wassalam

Monday, May 21, 2012

Darwish's Timeline

Assalamualaikum 

Disebabkan dah lama bangat x update blog, so saya pikir nak buat timeline untuk Darwish. Disebabkan juga saya ni seorang yg pelupa, so masa-masa yang dilalui bersama Darwish xnak dilupakan macam tu je. Atlez dengan adanya blog ni, I can go thru all the sweetest moments with my baby again..again and again. I begin with :

 Hari pertama kelahiran ( 9/3/2012): Darwish kena admitted di wad kanak-kanak. 

Berat 2.2kg


Hari ke -7  (16/3/2012): Darwish selamat balik ke rumah. Alhamdulillah . Hari yang sama, Toknek terus cukur rambut Darwish. Sebab sunat cukur rambur dan beri nama bayi pada hari ke 7 kelahiran

Proses mencukur rambut

Botak habis

 Hari ke-8 (17/3/2012): Tali pusat Darwish dah tanggal





Hari ke 52 (29/4/2012) : 1st time Darwish keluar jalan-jalan. Pg yg dekat-dekat je dulu,g Carefour je. (Selalu keluar rumah pun time g check up di klinik je.hihi)

Darwish lapar.Nasib baik ada nursery room









 Hari ke 65 (12/5/2012) : Jalan-jalan lagi. 1st time naik kereta duduk kat babyseat dia. Kaler merah menyala. Nasib baik tengah syok tido time tu. X meragam la dia


Babyseat brand Sweet Cherry. Beli yang murah je tapi berkualiti

Mam Kenny Rogers. Sempena menyambut birthday Ayah Darwish yang awal 2 hari (Sepatutnya 14/5) -
nanti sambung lagi ye 







Wassalam