My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 6, 2016

KUIH RAYA BATANG BURUK

Assalamualaikum 


Bulan ramadhan hampir tiba,
Bulan syawal semakin dinanti,

Dalam banyak2 biskut raya yang terhidang, 
Biskut tradisional batang buruk juga yang di cari. 

Cewah berpantun empat kerat pulak kita ye. 
Pernah tak rasa batang buruk tradisional? Boleh buat kudap2 masa bulan puasa ni. Boleh dijadikan kuih raya ketika tetamu bertandang. Kalau belum pernah rasa, mesti cuba . Dah cuba mesti nak lagi dan lagi. Hihi.



Batang buruk kami istimewa kerana:
1- Tekstur yang rangup, dan rasa manis kacang hijau

2- Tiada bau tengik walaupun disimpan lama. Tapi bagi saya tak sampai seminggu dah licin saya makan. Hihi
3- Habuk batang buruk yang berwarna putih dan kering. Tidak berminyak .
4- Saiz batang buruk yang gebu dan besar. Puas makan. Saiz dia besar dari saiz batang buruk biasa.
Jom order sebelum habis. Sebab stok limited dan sentiasa di booking customer. 


Whatsapp Azie di 012-3872690

Sunday, May 29, 2016

Cara bayar fidyah online melalui Maybank2u

Assalamualaikum 

Sihat ke semua? Pejam celik tinggal beberapa hari je nak masuk bulan Ramadhan kan. Dah habis ganti puasa tak? Hihi.

Mana yang tak sempat nak ganti tu atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, kenalah bayar fidyah ye. Saya pernah share disini dulu cara nak bayar fidyah online.  Mana tahu berguna untuk dijadikan rujukan. Tapi saya tak pasti jika sistem bayaran tahun ni dah berlainan ke. Boleh cuba godek2 dulu. Hihi

Monday, April 4, 2016

Mango cheesecake shah alam dan klang

Salam sayang semua..lama dah x bersiaran kat blog ku ini ..sian dia dah bersawang berhabuk..huhu

Ok kita mulakan chapter baru ye di tahun 2016. Sekarang saya dah berhenti kerja sebagai jurutera dan decide nak buat bisnes secara full time. Dan fokus pada suami dan anak2.

Banyak sebab kenapa saya nak berhenti di zaman ekonomi tengah gawat ni.. tapi takpe saya percaya rezeki tu datang dari Allah jika kita berusaha.

Saya dah tak buat Shaklee sebab nk fokus beberapa bisnes dulu buat kasa ni. Bisnes tudung dan pakaian muslimah dan paling latest bisnes kek dan desert.

Jom support usahawan melayu kita. Jom like page fb dan instagram saya di Azeeya Couture dan Omma Cakes untuk tengok produk2 yang saya pasarkan.

New menu dalam Omma cakes adalah mango cheesecake  yang nyaman di tekak.. orang area Shah Alam dan klang boleh join order sebab saya dok di Shah Alam. Dekat je kalau nak delivery ke kan . Apa2 boleh watsap saya di 012-3872690.. nanti kita borak lebih lanjut di watsap ye ☺

Kawan2 doakan bisnes saya semakin maju dan berjaya ye supaya saya dapat tolong orang lain untuk cari rezeki pula 😍