My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, January 23, 2011

Tahniah Datuk Lee Chong Wei..esok kerajaan xbagi cuti lagi ke?hihi

Fuhh brsemangat saya tercongok depan tv ptg tadi sebab nak tengok Datuk Lee C W lawan Taufik Hidayat utk final Terbuka Malaysia. Msia vs Indonesia. Saya dengan ayah tersayang dah jadi macam pom-pom girl n boy bagi semnagat kt Lee C W..tapi saya je kot yg brsemangat lebih,sebab xsampai 1st game tamat, ayahku sudah melelapkan matanya diatas sofa..huhu..sian dia sebab penat baru balik dari kebun petang tadi..haa kalau nak tau,itula rutin mingguan ayahku lepas dia dah bersara ni.. Keluarkan peluh baik untuk kesihatan katanya. Tapi memang amat diakui ayah saya seorang yang sangat memnetingkan kesihatan. berjoging keliling taman tiap2 hari. Tapi entah mana silapnya, anak dia yang sorg ni (saya la tu) xpulak nk ikot jejak langkah ayah dia yg suka bersukan tu..Ish2..


    Opsss..Datuk Lee C W dan Taufik Hidayat sedang bagi semangat antara satu sama lain


Ok kita continue citer badminton td. So saya teroskan usaha bagi semangat kat Datuk Lee. Dan akhirnya berbaloi juga penat lelah saya bersorak ( bersorak dalam hati je. xmo kaco ayah tido.huhu). Syukur sangat2 Malaysia menang kalahkan Indon dengan mata 21-8. Dan 2nd game yang sangat2la sengit dengan mata 21- 17 . Then sesi amik adiah kat podium..Giler banyak duit diorg dapat ye kalau menang badminton ni. Ishh napela dulu saya xtrain btol2 jadi player badminton. Kalau x,msti skrg dh terer dan dh kaya sebab dapat banyak duit time competition (berangan lebihh)..Ok, saya nak tnyla. Agak2 esok cuti x.Sebab aritu team bola sepak Malaysia jadi juara,gomen bagi cuti 1 hari kan. Ni Datuk Lee C W juara, xde cuti ke?(bold kaler pink sebab saya suka pink dan juga cuti) .hihi.

Emm bila ckp psl Datuk Lee C W ni tringat lak saya kat membe masa blaja UiTM dl...Kwn2 dia pangil dia Lee Chong Wei sebab muka dia ade iras2 Datuk Lee..tapi dia melayu ok..mebi adala skit sbb mata dia sepet. Lama dah x kontek dia,padahal dulu kira rapat gakla dgn dia..Kawan susah snang. :(..Hope dapat hang out lagi dgn dia nx time.

                 Datuk Lee C W yg bermata sepet dan terer main badminton :)


Okla, pesanan saya sblom akhiri post kali ni, marilah kita ramai2 mengeluarkan peluh sebab bila peluh kuar,toksin jahat dalam badan pon kuar jugak. So badan akan jadi sihat dan susah nak sakit. Insyallah.

Majulah Sukan Untuk Negara. Tahniah Datuk Lee Chong Wei.. I'm proud of u.ecehhh

Salam

Thursday, January 13, 2011

berokben m****...awatla selow macam siput ni

adoiila..sakitnye hati ni bila nak online..berokben ni sangatla ayu berjalan.kalah siput sedut tu tau..tensen2

Monday, January 10, 2011

selsema bertukar jadi sakit tekak.hukhuk

Salam.Adoila..semalam selsema.tapi hari ni dh ok..tukar pulak dengan sakit tekak..em xde selera langsung nak makan..bolehla amik kesempatan ni untuk kuruskan badan.yeahh..ada hikmah disebalik setiap ujian itu.huhu. punca sakit tekak ni mungkin disebabkan selalu menjerit di tengah2 malam, ataupon tanda2 nak demam sebab ari sabtu lepas brjemur tengah2 panas je kejenye.haa amik ko azie.padan muka


                                  Keadaan tekak yang dalam kesakitan.kesian tekak saya kan



Jadi saya amalkan meminum air masak yang sangat2 banyak.sampai dok ulang alik masuk toilet bape kali dah saya pon dah lupa...bawa air botol besar pegi kerja tiap2 ari memang satu aktiviti yang wajib bagi saya..jadi, bila dah sakit macam ni air 1 botol mungkin x cukup kot.so kenala beli air mineral kat kedai bawah ofis ni...nak sihat punya pasal,terpaksala tabah ulang alik ke toilet tu.huhu


                            Air mineral. Rupa air botol saya bukan macam ni.Ni contoh je


Dan saya juga kena rajin makan ubat sakit tekak yang x berapa nak sedap tu.sebab bila makan,mulut rasa macam kebas2 je. X selesa btol. Tapi nak sihat punya pasal, tahan kan jela. Ubat pon dapat free je dari klinik panel. So gunala sebaik mungkin benda yang dapat free ni ye.hehe

                      Ubat tekak saya kaler purple.Lawa woo kaler dia.Rasa blackcurrent


Jadi kepada blogger2 di luar sana, jaga2 la kesihatan anda.

--> Hear your heart.  Heart your health.  ~Faith Seehill
Bubye

tahniah ana rafali..senior high school saya menang ajl.hihi

Trkejot jugak dengar announcement juara ajl malam tadi iaitu ana rafali lagu tolong ingatkan aku ..dahla masa tu tengah mamai2 tahan ngantok.yela dok tahan mata nak tengok ajl sampai pukul 12 malam tuu..giler ah.kalau study untuk exam xde la pulak boleh tahan sampai macam tu.pelik2..huhu..
so disebabkan kejutan yang berlaku itu,maka mata yang mengantok ni tros jadi segar bugar..

Tapi redha je even feveret lagu saya iaitu selamat malam dari faizal tahir x menang.Mungkin dah tertulis rezeki ana rafali malam tu kan.. setelah mata ini jadi segar bugar, lepas off tv, saya on pulak komputer.haha..so alang2 tu on sekali internet..dan alang2 tu jugak on la fesbuk.hehe..dan2 tros terbaca status kawan saya, nur ain zareena..dia tulis macam ni '"hahah..kak ana nurhidayah mng..mrsm pendang!" . tup2 saya dengan tindakan refleksnya trosla komen status dia tu, "  erkk.ana raffali tu kak ana nurhidayah senior mrsm pendang tu ke......." ade panjang lagi,tapi saya copy takat tu jela ye...ekceli saya terkejot yang selama ni saya x sedar pon ana rafali tu adalah kak ana nurhidayah iaitu senior saya semasa di mrsm pendang dulu..sebab masa skola dulu dia agak lain sikit dari sekarang.yela makin besar makin matured la kan..dan saya x sangka la kak ana nurhidayah yang saya kenal dulu yang mengusung buku2 tebal dan seorang yang agak pendiam kini dah jadi penyanyi malaysia yang dikenali ramai.anyway saya tumpang happy diatas kejayaan ana rafali..congrats kak ana :)


                                                     kak ana yang manis berbaju kurung

nampak cik epal kat secret recipe @ midvalley

wuhuuu..tadi masa lunch time,pi mam kat secret recipe kat midvalley nun..dengan ofismate..cari port baik punyer bawah kipas sebab panas berjalan naik komuter.huhu..dah duduk,saya ngadap pintu masuk secret recipe tu then orderla chicken cordon blue yang isi ayam tu ade cheeseee tu dgn fresh orange..kawan saya lak iaitu kak chik oder black forest cake dgn air coklat creamy..ms tunggu makanan tu borak2 la, tibe2 saya nampak sorang pompuan jalan dengan sorang laki.pompuan tu nampak macam ku kenal,tapi dimana yaa?..kata saya dalam hati,sambil kepala ni tertoleh2 ke belakang tempat diorg duduk..x tau depa pasan ke dak.huhu..dalam hati cakap, 'aik,tu macam muka cik epal,gaya baju dia pakai macam cik epal,mata macam cik epal.so rasanya itula cik epal,blogger feymes amos tu..wahh kalau btolla tu dia,nyesal x amik autograf dia tadi.huhu..tapi bestla jugak sebab dapat tengok dia life, sebab slalu tangok dalam belog dia je..tapi,dia dengan sorang mamat,xtaula tu balak dia ke,cousin dia ke kan..macam tula citer nye saya ternampak cik epal. tapi saya tau, cik epal xnampak saya pon, sebab saya bukannya biskut amos pon.saya hanyala biskut chipsmore.hehe..tapi yang comelnya tadi cik epal jalan2 sambil bawa belon celcom.hehe..
selepas itu makanan pon sampai,dan saya makan dengan brselera sekali sebab lapor..alhamdulillah, arini kak chik belanja saya. semoga kak chik dimurahkan rezeki ye :)

Wednesday, January 5, 2011

Dimulakan dengan bismillah


Bismillah-hirahman-nirahhim,
Terketar-ketar tangan ni nak menaip..pertama kali tulis belog la katekan.huhu...Nama penuh Zawifatul aziah bt Suhaimi..disebabkan nama ini agak panjang dan xmo la membelitkan lidah kawan-kawanku memanggilnya, jadi dipendekkan cerita jadila panggilan azie.zawi pon boleh..pendek kan..hehe..the reason y saya interested to build this blog is becos i want to try something new for myself..padahal saya dah ketinggalan zaman kot pasal blog2 ni.huhu..hope,bloggers sekalian sudi2la beri tunjuk ajar pada saya yang baru nak merangkak ni..supaya saya dapat menjadi pelari pecut yang berjaya satu hari nanti.hoho.

Anyway, selamat tahun baru kepada 2011, dan selamat tahun lama kepada 2010.Semoga tahun 2011 ini memberi lebih kebahagiaan dan keberkatan kepada diriku, keluargaku yang tersayang dan juga kepada bloggers sekalian. Amin