My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, April 30, 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOGGER BARU



Assalamualaikum..

Tadaaaa..ni la abg ben 10.opsss sori,abg ben ashaari..mcm name awal ashaari lak kan.ke ade bau2 bacang diorg ni? haa jwb abg ben jwb..xjawab x dapat markah..hoho..okayla, sy dh follow abg ben ni lama dah,cuma ni baru 1st time join segmen yg dia wat..tetiba rasa rajin nak join,n of coz saya menepati syarat2 penyertaan iaitu followers below 100..huhu..tapi xpe, saya berblog ni bukan nk kumpul followers byk2, cuma nak jadikan blog ni sebagai diari saya untuk di baca bila dah tua2 nanti..boleh kenang2 balik zaman muda mudi dulu kan..

Erkk panjang lak entry saya tulis ni..abg ben kata just letak header dia n linkkan je.saya lak trlebih rajin..hoho..sape2 yg nk join boleh klik kt header abg ben tu.slmt mengjoin

Salam :)

Wednesday, April 27, 2011

Thank you for your concern and your advise

Huhhh menci2...opss lupe bagi salam lak. Assalamualaikum sume..em hari ni,iaitu hari Selasa adalah hari yg sgt stres bg saya. Adalah beberapa orang yg dikenali buat prangai macam budak kecik,padahal dah tua bangka..x reti nak pikirr ke..nak jugak melekat kalau pegi mana2 pon. kalau terjun lombong, sume pon terjun skali la kot.. Agak stres pale otak ku ini sampai hati pon terasa betapa sakitnye perasaan masa tu. Bukan sekali, tapi dah banyak kali diorang ni wat perangai. Memang banyak sabar la aku dengan korang ni. Tapi hari ni sabar dah sampai limit, sampai nangis masa nak tunggu tren sambil ngadu kat boipren. Ngadu dalam mesej jela sebab xmo kaco die tengah keje. Yela keje die bz memanjang. Sampai nak rest pon xde masa. Sian saya tengok keje die camtu.Nak cari rezeki punye pasal,die sanggup tahankan je dulu sume2 tu.. 

Oitt oitt,berbalik pada cite saya pulak ye..Then lpas ngadu, tengok betapa baiknye hati abangku sorg ni, die pi call saya tanya 'kenapa sedih2 ni'.. Saya masa tu xnak menambahkan lagi jumlah air mata yang akan kuar ni, so saya jawab je 'xde pape, nanti ayang cite k'..Then abang sayang saya ni pon jawab balik ' Ok, pape take care k' ..(lbih kurang camtula kot dialognye, sy ni capet lupe skit.huhu).

Ok, lpas dapat kol dari abang pejol, mud jadi ceria balik. Macam dapat semangat baru la konon. Then siapkan keje mana2 yang patot, pi meeting tum tam tum tam then balik. Sampai rumah, lepak2, mandi sembahyang sume. Of cozzla kena mandi ok, bau masham x hingat tu.xlarat hidung ku membau.hoho. N wajibla sembahyang, x sembahyang dosa okayy adik2 ku sekalian. Then mesej abang tanya dia tengah watpe, miskol dia banyak kali sebab takot dia tertido, risau dia terlepas maghrib lak. Then dia kol balik, cakap baru pas mandi n smebahyang. Alhamdulillah, tanggungjawab masing2 pada yang Maha Esa tidak dilupakan. 

Then saya tros buka topik pasal stres tadi, punyala xtahan nak simpan dah. Nangis2 macam baby baru kuar dari rahim, non stop. Air mata macam dah air Sungai Rejang dah. ..n Abang pejol yang sangatla penyabar ni pon mulakan mengeluarkan nasihat2 beliau yang sangat bermakna dan berhemah itu. Dia tanpa penat jemu bagi saya nasihat, how to handle all that stress situation, how to be manageable person, how to be a strong woman.

Dan dia juga x jemu dengar saya nangis mengongoi macam ape dah..Memang saya selalu menangis depan dia pon. Sebab saya memang seorang yang senang menangis..hukhukk.... I'm sooo touching dengan kesabaran dan usaha dia untuk menaikkan balik semngat saya yang lemah ni. Saya sangat2 bertuah dan sangat2 bersyukur kepada Allah S.W.T kerana telah mempertemukan saya dengan seorang lelaki yang sangat memahami saya dan juga melengkapi kekurangan diri saya.

Manusia memang xsempurna, jadi pasangan hidupnya lah yang diharapkan dapat menyempurnakan dirinya dan menjadikan manusia itu lebih dihargai. Manusia ni saling melengkapi antara satu sama lain. Jadi kita kena terima baik buruk pasangan kita seadanya. Samala seperti saya, saya sangat berusaha untuk menerima setiap kelemahan abang pejol saya, kerana saya tahu, saya ni lagila banyak kekurangannya.  Mungkin saya x dapat jadi yang terbaik untuk diri dia, tapi saya akan sentiasa cuba menjadikan diri saya lebih baik dari diri saya yang sekarang ini.

Okla, tujuan saya tulis entry ada 2 sebab:
1) Nak luahkan ape2 yg patot dalam hati supaya hati ni x membengkak then lama2 jadi bukit.Bahaya woo kalau dah meletop nanti. So lebih baik buang2kan yang keruh amik yg jernih ye adik2. Untuk jadikan ingatan pada diri saya jugak. Saya ni cepat pelupa ( Bape kali nk ulang azie oi)

2) Jadi kenangan manis untuk saya kenang bila dah tua2 nanti. Dah tua nanti bila anak cucu balik KL,boleh baca sama2 dengan abang pejol kat beranda rumah sambil minum teh orang kampung cicah biskut marie. Woww romantik youuu

p/s: I Love U so Much cayang :)

Salam

Gambar contoh je ye. I pakai tudung okayy.Insyallah :)



Tuesday, April 26, 2011

Ilang stres kat kepala ni kejap

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah.legaaa.khamis lepas last day kursus lab TMI yg brjalan selama 3 mnggu..erkk kursus tu bleh brjalan ke?mcm orang la pulakk T-T. But im gonna miss all da fascinating food yang terhidang kat hotel2 yang saya duduk semasa kursus itu. Mana x nye, kalau kat luar rege makanan tu boleh cecah puluh2 an la jugak sepinggan, tapi kat hotel nun, bukan setakat free of charge,tapi siap boleh tambah berkati2 nyahh..So konpem la badan i yang sekeping ni pon naik berkati2 jugek..hoho.

Ok enuf citer pasal kursus n makan. Kang jeles lak budak2 ofis yang x dapat join kursus ni.huhu..jgn jeles ye nyahh,next time uollss pnye turn pulak kot.. Now nak citer pasai dot...dot...dot.. Ceciter..ceciter bak kata Usop Wilcha sambil pusing2 tangan.lawak xhingat la mamat tu kan...ok.ni nak citer pasai baju nikah saya yang dah di amik dari kedai tailor jumaat lepas.. Punyela eksaited plus risau masa on d way nak amik tu. Eksaited of oczla kan. Tapi risaunye tu sebab takot baju x mengikot citarasa yang diidam2kan..tapi alhamdulillah, dh try fitting kat kedai makcik yang buat baju tu, rasa berpuas hati la jugak dengan jahitan die even bajunye xdela selawa mana pon..baju biasa2 aje. Nikah kenala simple2 jekan..Xmola vogue sangat depan tok kadi nanti. Terbeliak mata tok kadi tu kot..huhu.

Baju xbleh reveal lagi, xsurprise la nanti kan. Tapi i xla kedekot sgt pon, bolehla reveal sikit2. Reveal tang kaler jela ye.,Kaler silver lembut kelembutan :). Kaler ni sama2 pilih dengan abang pejol ku sayang. Walawehhh bersayang2 pulak dalam belog ni ye. Gataii nampak :P. Okla, disebabkan citer pasal baju nikah ni dah di ceritakan disini, konpem bloggers sekalian dah tau apa sebabnye kan..Smoga semuanya brjalan lancar dan diredhai Allah S.W.T.. Jeng...jeng....tungguuu..xpe, sape yang x tahan nak pegi toilet tu dibenarkan xpayah tunggu ye.nanti xpasal2 dapat air teh free...hehe..Till we meet again

Enjoy pics during the courses. Jgn jeles i amik pic dgn president of KTMB :)

Salam :)

muka yg tembam sebab makan sedap2 kat hotel. Pic with president of KTMB. sporting orgnye. :)

nyum nyummmm.amik banyak tapi xlarat nk abis.kawan syaitoon btoll.xbaik2

waffle with chocolate is my feveret

Hotel Equatorial Bangi. sgt sesuai untuk 'madubulan' sebab sangat2 tenang

Model pokok.haha

Dalam kelas. 2 mak dara + 2 dara

Love suround us

Dalam toilet pon sompat lagi den ni

Dalam bilik hotel.weee~

Dalam toilet yg besarrr.beshhhh

Presentinggggg group Superb. perghhh

Gambar last day gmbr beramai2 sampai nak roboh stage tu :P


Saturday, April 9, 2011

Home suwit home



Weeee~~

Assalamualaikum sume.. Wahhh sonoknye sy dapat balik umah.i miss my tv,miss my bed,n d most I  miss is my family n my kesayangan..seminggu kursus kt MyRA (Malaysian Railway Academy) tersangat2la memenatkan..sooo exhausted...kursus  ni bukan bleh relax2..kursus kena perah idea sampai kering.hoho..kursus ni nama dia Tranformasi Melalui inovasi (TMI). The purpose of dis course is to develop any new ideas from the executive staff to make any improvement for KTMB to gain revenue or cut costing. In 1 group have 5 members. Sume kena tron padang bagi idea termasukla manager2 n GM yg trsangat2 la bizi kan. 


Emmm seminggu kt MyRA.. next week kat Hotel Equatorial Bangi for 3 days.. n the week after next week continue lagi kat hotel mana ntah. maybe kt shah alam kot..adoiii..keje kt ofis pn dh melambak. Tambah lagi keje lain ni..it’s ok azie.take it as a challenge for u. Keje mana yang boleh goyang kaki kan. So nak x nak i need to bare with it. Susah senang pon untuk diri sendiri. Yela,kalau kita keje rajin nak tambah profit untuk company kita, dapatla gaji. Kalau malas keje n company pon xde profit.Last2 company gulung tikar, consequence nya kena kat kita balik. Kita jugak yg xde gaji then kena carik keje lain.Adoyaii,xnakla jadi cmtu. So malas2 camne pon, kenala transform jadi rajin.

N from dis courses, ada jugak advantage nya utk diri saya. Disebabkan saya baru je join KTMB ni, so staf2 dari department lain xramai yg kenal saya.Sebab department saya dgn diorang bukannye dekat2. N from the day 1, ramaila yg dok Tanya saya ni sape, bile msk keje n so on. Terasa mcm artis la plak kan.haha..prasan lak minah ni kan..okay, so from dat moment org dh knal saya, n saya dapat ramai membe2 baru...dat part  yg paling bestla,sbb dapat menambah kawan sesame islam dan juga bukan islam..hehe


Masa seminggu kursus kt Batu Gajah nun adela kena wat task pasal survey dari orang ramai mengenai KTMB. So dapatla kua jln2 jap.hehe.. Tapi macam klakar la jugak sebab tiba2 menonong pi dekat orang x dikenali then Tanya mcm2 soklan. Nasib baik residents kt batu gajah tu bagi cooperation yang sangat2 baik n soo friendly. So dah boring baca saya membebel ni, jom tgk pic2 yg diamik semasa task ni dibuat.Enjoyyy


Depan kaunter tiket kat stesn batu gajah


Ehem2..konon2 nak temuramah la tu
Baca btol2 signboard kdai tu. Kedai LE'LAKI ZASSS. signboard kdai yg menraik perhatian sungguh



Nak interview ke nak mngorat minachi tu?haha

Picture of my teammate



Okay dokie..c ya later