Skip to main content

Posts

Featured

Terung goreng berlada yang tak berapa pedas

Assalamualaikum 

Alhamdulillah. Berjumpa lagi kita di bulan Ramadhan tahun ini. Syukur masih berpeluang berpuasa bersama keluarga tersayang.

Alhamdulillah tahun insyallah ni azie dapat fokus untuk masak makanan berbuka di rumah sebab dah resign dari engineer dan full time ada di rumah.  Makanya ligatlah kepala ni mencari idea nak masak apa . Nasib baik suami kata time weekend je makan kat luar. Dapatlah si isteri ni gantung kuali sekejap. Hihi. 

Bukan tak nak membeli di bazar. Cuma kekangan masa dan kudrat sebab kalau keluar ke bazar, confirm2 kena angkut dua hero ni sekali. Encik suami pula balik kerja dah nak2 dekat azan baru sampai rumah. Maka takpelah, kita masak aje dirumah. Lebih jimat dan lebih terjaga kebersihan. 

Okey, harini azie nak cerita mengenai masakan feveret saya dan encik suami time bulan puasa. Ianya sedap, berkhasiat dan sangatttt mudah di masak. Nama dia si terung goreng berlada.. Azie buat versi tak berapa pedas so that anak2 pun boleh makan. Nyummmm. Sambil taip ni …

Latest Posts

KUIH RAYA BATANG BURUK

Cara bayar fidyah online melalui Maybank2u

Mango cheesecake shah alam dan klang

Persediaan Bersalin di Hospital Kerajaan

Nak berhenti merokok? Jom try vivix Shaklee

Tahun 2015 yang dah basi

Pengalaman minum air gula ketika mengandung

Promosi Berganda Disember 2014

16 Tips Agar Suami Makin Tertarik Dengan Anda