My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, June 6, 2016

KUIH RAYA BATANG BURUK

Assalamualaikum 


Bulan ramadhan hampir tiba,
Bulan syawal semakin dinanti,

Dalam banyak2 biskut raya yang terhidang, 
Biskut tradisional batang buruk juga yang di cari. 

Cewah berpantun empat kerat pulak kita ye. 
Pernah tak rasa batang buruk tradisional? Boleh buat kudap2 masa bulan puasa ni. Boleh dijadikan kuih raya ketika tetamu bertandang. Kalau belum pernah rasa, mesti cuba . Dah cuba mesti nak lagi dan lagi. Hihi.



Batang buruk kami istimewa kerana:
1- Tekstur yang rangup, dan rasa manis kacang hijau

2- Tiada bau tengik walaupun disimpan lama. Tapi bagi saya tak sampai seminggu dah licin saya makan. Hihi
3- Habuk batang buruk yang berwarna putih dan kering. Tidak berminyak .
4- Saiz batang buruk yang gebu dan besar. Puas makan. Saiz dia besar dari saiz batang buruk biasa.
Jom order sebelum habis. Sebab stok limited dan sentiasa di booking customer. 


Whatsapp Azie di 012-3872690

Sunday, May 29, 2016

Cara bayar fidyah online melalui Maybank2u

Assalamualaikum 

Sihat ke semua? Pejam celik tinggal beberapa hari je nak masuk bulan Ramadhan kan. Dah habis ganti puasa tak? Hihi.

Mana yang tak sempat nak ganti tu atas sebab2 yang tak dapat dielakkan, kenalah bayar fidyah ye. Saya pernah share disini dulu cara nak bayar fidyah online.  Mana tahu berguna untuk dijadikan rujukan. Tapi saya tak pasti jika sistem bayaran tahun ni dah berlainan ke. Boleh cuba godek2 dulu. Hihi