My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 15, 2013

Surah amalan untuk ibu mengandung

Assalamualaikum

Khas untuk ibu-ibu mengandung. Saya cuba sampaikan apa yang saya amalkan masa mengandung dulu. Masa mengandung ibu-ibu amalkanlah surah dalam Al-Quran...Baca dengan jelas supaya baby dalam perut pun boleh dengar sekali.




Selamat beramal

Wassalam

Happy 29th Birthday Abang

Assalamualaikum





 
My Abang turns 29 today yesterday. Terlambat pulak nak publish post ni.hihi..
Yes Twenty Nine... time is just flying!
 
I’m proud of you every day, and I know you’ll finish out your 20s stronger than ever.
I pray for a happy life for you, happy love for you and a Happy Birthday to you.
 
On this your very special day, I just want to remind you in my way, how much I love you, and how much you mean to me. Thank you for being the best friend and husband I could have asked for and for being the perfect daddy you are to Darwish.
 

We love you so much, HAPPY BIRTHDAY!!

 

Friday, May 3, 2013

Rahsia Vivix Terbongkar

Assalamualaikum

Dalam entry sebelum ini saya ada cerita latar belakang mengenai Vivix. Namun begitu, Vivix bukan sahaja untuk mencegah penuaan malah ia turut membantu untuk mengurangkan penyakit lain seperti kencing manis. Ini bukan rekaan!! ia adalah benar.

Di bawah adalah perkongsian dari Puan Nurul Azliza tentang ibu mertua beliau yang mempunyai penyakit kencing manis, darah tinggi, sakit lutut dan asma....


Jom ikuti kisah ibu mertua kesayangan beliau...





salam ..nak share pengalaman ibu mertua saya..minggu lepas hubby sy ada hadiahkan vivix untuk ibu mertua sy. ibu mertua sy ni ada kencing manis, darah tinggi, sakit lutut n asma. So ibu mertua sy start makan vivix ari ahad. Ari kamis semalam dia ade g kenduri dan makan segala makanan yg manis2 kat situ. esk pg dia x bleh lansung makan benda manis esk pasti gula dia tinggi...pagi sabtu terus dia call kami cerita pasal kesihatan dia..sy n hubby gembira n bersyukur sgt bila dgr berita atas perubahan yg mendadak tu. Alhamdulillah thanks shaklee..;).
Seronokkan tengok orang lain sihat. Sakit dan sihat itu semuanya datang dari Allah. Kita hanya berusaha. Berbaloi cuba Vivix ni, tak rugi pun.Insyallah.

PM/Watsap saya ye, 012-3872690 :)

Wassalam

Vivix Shaklee melambatkan penuaan dan bantu pesakit kencing manis

Assalamualaikum

Promosi Shaklee bulan Mei 2013 ini adalah....( drum rolllll)
:
:
:
:
:
VIVIX




          Nak dapatkan harga ahli, mailah PM saya..Harga Runcit RM 475, Harga diskaun   
            meh PM saya :)

sedikit info ringkas tentang Vivix...

* Tahukah anda, Vivix Shaklee mempunyai formulasi antioksida yang hebat. Fungsi ramuan yg terdapat dalam vivix yang kaya dengan polifenol.



1.Muscadine Grape -Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti-bakteria
2.Purple Carrot - Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung



3.Elderberry(Sambucus Niagra) - Mampu memberi perlindunganterhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman

4.Polygonum Cuspidatum - Melambatkan proses penuaan,merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah ,mengurangkan berat badan.

(Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Bahan-bahan utamanya telah diuji secara klinikal dan ianya eksklusif untuk Shaklee).
- Dan yang penting kandungannya HALAL :)



* Kebaikan Vivix




  • Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.



  • Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.




** Namun begitu, Vivix bukan sahaja untuk mencegah penuaan malah ia turut membantu untuk mengurangkan penyakit lain seperti kencing manis. Testi sebenar boleh baca disi --> Testimonial Vivix.


** Nak tahu artis mana yang gunakan supplemen seharian mereka? Boleh baca disini --> Artis Bervivix
Siapa yang memerlukan Vivix? Ya, sesiapa sahaja (dewasa) yang mahu mendapat khasiat polifenol semulajadi yang tinggi, demi sebuah kesihatan( ibu mengandung dan ibu menyusukan bayi tidak disarankan).
Biasanya kami menyarankan sekiranya mengambil Vivix, tidak perlu mengambil suplemen lain. Ya, ini kerana harganya yang agak mahal. Namun, sebenarnya Vivix boleh diambil dengan suplemen lain, kerana ia memberi kesan sinergi bila diambil bersama-sama. Walau bagaimanapun, Vivix sahaja sudah cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Vivix perlu disimpan dalam peti sejuk kerana penghasilannya dari bahan semulajadi memerlukan suhu rendah agar tahan lebih lama.

Apa yang lebih menarik tentang Vivix Shaklee di Go Natural with Azie Suhaimi
Dapatkan vivix Shaklee hari dengan harga yang pasti berbaloi!
Bukan itu saja, kami juga menawarkan special offer, especially sekiranya anda berhasrat nak menjana pendapatan dari rumah
Beli 2 unit Vivix dan dapatkan KEAHLIAN SHAKLEE PERCUMA!
PERHATIAN : Vivix tidak disarankan kepada ibu mengandung.
PM/Watsap: 012-3872690 (Azie Suhaimi)
p/s: Cepatt borong, sebelum stok licin. Menangis tak berlagu nanti


** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.