My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 9, 2011

Saya Sayang Mama Saya

Selamat Hari Ibu untuk Mama..x terlambat lagi nak tulis kat blog ni sebab dah wish kat mama 8 mei aritu. Adiah yg simple but sincere dari hati kami anak2 mama. The day before dat saya singgah kedai adiah,crius xtau nak bagi adiah ape utk mama sebab kedai tu xbanyak choice.Yela kedai kat pekan kkb je, ape sangat yg ade. Tup tup mataku ini terpandang besen merah yg penuh dengan bunga crysanthemum..erkkk camtu ke eja dia?macam salah je..ah bedal jela.bukan masuk exam pon kann..bunga kaler macam2..putih ade,merah ati ade, purple ade.Tapiii ofcoz sy terpikat pada si merah jambu..fewittt...nak sign..eh2 ape kena ko ni azie.dgn bunga pon nak menggatal jugak ke.haha

So saya pon rembat bunga tu,tp sekuntum je,dia siap balut dalam plastik lutsinar tu. Lawa la dia dia balut. Then sy tengok macam kekurangan sumthing je adiah tu, so pusing kedai tu cari kad..Jumpala kad kecik comel2.Tulis ' FOR YOU'. Ade gambar bunga2. Kawtim dgn uncle kedai tu,kira cincai RM**.****. sensored..mana boleh bagitau..Nama pon adiah kan.So rahsiala regenye.Hehe.. Then balik rumah parents kat Rasa Tambahan. Malam tu layan AF. Em macam xde umphh dah AF kali ni.Tapi layan kan je.

So keesokan harinya,iaitu ahad (8 mei) saya terbangon lambat sebab tertido lambat. Sebab tertengok tv sambil tergayut dengan abg pejol. Bangon pon dah nak tengahari kot. Mulela bangon terkejot2 sebab terlmbat wish mother's day kat mama. Basuh2 muka ala kadar, jenguk2 la living room tu. Nampak adik kesayangan saya si azfar budak bijak tu dok bersantai tgk tv. Pastu tgk mama dok ngadap komputer.Layan FB kot.Huhu.. Sy pon panggil si azfar tu senyap2. ' Jepaa,meh kejap, bagi bunga ni kat mama. wish mother's day skali tau'. Haa konpem si jepa tu xtau arini adalah hari emak sedunia. Sy sebagai kakak perlulah meremind kan beliau.Nasibla kali ni saya x terlupa..Pastu si jepa jawab..' Alaa kak jiela pegi bagi'...Ehh kita pulak disuruhnya.. Sy pon jawab..' Haa jom pi sama2'..Nasib baik dia cakap ' Jomm'.Hehe

So kami pon bergerak mendekati mama di komputer, sambil bagi bunga dengan muka baru bangon tido.Adoii. X romantik langsung. Mama pon sengihh sambil baca kad tu.  (Suke tengok mama senyum2. Xnak tengok mama sedih2) .Nasib baikla sempat sy mendecorate ayat2 puitis kt dalam kad tu.Hope mama happy dengan adiah xsemenggah itu. Walaupon adiah cikai je,tapi kami anak2mu ini ikhlas dengan harapan mama tau kami selalu ingat dan sayang mama. Bukan hanya pada mother's day je,tapi every day we all love you :). Slamat HAri Ibu juga ditujukan utk kakak sy yg dah menjadi ibu kepada seorang anak yg comel dan juga kpd semua ibu2 di dunia.

Mama yg kanan skali dengan besan nya ( Mak abg ipar sy)

Kakak sy yg cantik dgn anaknya yg comel.Muahhhh


No comments:

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)