My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 18, 2011

DIY Wedding Guestbook

Assalamualaikum sume...

Brdebar2 lak rasanye, tinggal lagi seminggu lebih je kot..Adoii..boleh ke saya jadi seorang wife yg baik, boleh ke saya jadi seorang wife yg berkebolehan utk memasak makanan sedap2, boleh ke saya jadi seorang wife yg pandai melayan hubby saya.erkkk..melayan??len macam je bunyinya.huhu..ok enuf dgn prsoalan2 yg akan membuatkan saya makin nervous. Jawapan2nya akan saya jawab dalam hati jela ye.hihi. Insyallah saya akan cuba jadi yg trbaik untuk my future hubby.

Ok now kita citer pasal tajuk diatas. Wedding guestbook. Fungsi dia adalah untuk tetamu majlis mencoretkan apa2 ucapan buat raja sehari.Lagi best kalau ada letak gambar yg menulis ucapan tersebut. Fenomena guestbook ni dah lama merebak di negara Barat. Dan telah menular di negara Malaysia. Jadi saya pon xnk ketinggalan mempraktikkan idea tulis menulis ni dalam majlis kahwin saya.

Ekceli saya dah start buat beberapa part iaitu saya dah beli bahan2 utk membuat 'guestbook ' ini.Bahan2 asas je, scrap book,gam,selotep (btol ke eja cmni?) ecetra. Ada sesetengah bahan xyah beli pon,saya recycle je balik apa yg ada dalam gudang(almari) saya tu.

Utk cara kerja dan finishing nya,akan saya reveal kemudian selepas majlis ye.Xterkejut la kalau saya tunjuk sekarang.Hehe.. Hope jadila plan saya ni.Xmola hangat2 tahi kucing je. Saya ada search kt gugel beberapa contoh guestbook.Tapi kebanyakannya dari mat saleh2 punya. Anyway enjoy d pics.



Cara ni sangat menjimatkan.Satu page je guna

Versi kalendar

Romantiknya kartun tu :P

Lebih kurang nila rupa dalamnya. Tp sy punye xla advance camni

Kiupta..ni bkn guestbook dh kot. guest'ampaian'.hehe

Ok c ya later :)

8 comments:

Ruzanna said...

salam. advanced congratz on ur wedding :) Bila ye majlis Azie?

Zawifatul Aziah said...

salam zana...i oredy invited u la dear.kat event fb.cuba check balik :)

Hafriz Mohamad said...

wah.. cntik la..
nt nk bt jugak la utk mjlis.. insyaAllah. jika diizinkan..
slamat mlayari saat2 indah ya kak. ^_^

Zawifatul Aziah said...

@Hafriz Mohamad : cntik kan.tu yg teruja nk try wat jgk tu..insyallah blh pnye tu..thanx dik :)

Anonymous said...

Heya i'm for the primary time here. I found this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to provide one thing again and aid others such as you aided me.
My web site - about iscsi

Anonymous said...

Hi there! I cοulԁ haνe ѕwοrn I've been to your blog before but after looking at many of the articles I realized it's neω to me.
Regardless, Ӏ'm certainly happy I stumbled upon it and I'll be book-marking іt anԁ chеcking back οften!


Alѕo visit my blog poѕt - DiamondLinks.net

Anonymous said...

Can you tell us more about this? I'd want to find out more details.

Look at my page: acheter followers
Also see my page: plus de followers

Anonymous said...

Pretty portion of сontent. I ϳust stumbled upon your blog аnd in accessiοn capitаl
to say that I aсquire actuаlly loved account your blog posts.
Any way I'll be subscribing in your feeds or even I achievement you get right of entry to constantly rapidly.

Here is my blog; reputation management

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)