My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 4, 2011

Malaysian Press Institute (MPI)

Assalamualaikum..


Penah dengar x nama diatas? ataupon dalam bahasa jawanye, Institut Wartawan Malaysia...wahh nama mcm gempak ek..tp mmg gempak pon. Hari khamis lepas, saya di invite oleh En. Fazil dari Dept Corporate Comm KTMB utk join dinner sempena MPI ni kat PWTC. Tapi yg kol saya die pnye assistant, Kelvin..Dia pngl saya akak okayy.trasa diri ku ini sudah tua.huhu...Sy yg suke makan2 ni so ape lg, trosla stuju kan.Makan tuu,sape nak tolak. xbaik tolak rezeki okayyy..Then sy tnyla dress code ape, Kelvin kata formal.Ok fine,so sy dh trbayangkan nak pakai kemeja n pants jela.

Then blk rumah mlm tu mulela mengorek2 almari hijau ku itu. Punggah punye punggah jumpela kemeja yg dah lama dibeli, tapiiii xpenah pakai..adoii..sian baju tu. Beli tapi x diguna pon. Bukan sebab ape, saya pi keje pakai uniform kaler biru tu tiap2 ari, pi dating dgn abg pakai baju cun2, balik rumah parents pakai tshirt..Soo mana nak nyempatnye pakai kemeja tu.Kena tunggu time pi kursus or pi interview jela kot baru pakai balik kemeja2 ku yg brlambak itu..Erkk nampak sgt suke memboros mebeli then belah.huhu..Ok back to my stori pasal baju tadi..Baju tu belang2 hijau putih. Then pack2 masuk dalam beg.Redi bawa gi keje esok.

Keesokan harinye. Pagi2 sampai ofis wajib buka emel KTMB. Mana tau tibe2 de meeting adhoc ke, de surat offer nak bagi duit sejuta ke kan. Rezeki trpijak tu.hehe..Then email si Kelvin ni,mitak send details pasal event malam nanti. Yela,atlez i'll prepare la skit kan.Xdela terkejot2. Pas dah berbalasan2 emel, tros bos panggil saya meeting. Sampaila ke petang. Bizinyela ari jumaat..hukhuk..Sempat kuar bilik meeting,pi cek emel jap. Xde gak emel dr si Kelvin ni.Adoyaii..Then tibe2 bunyi msg, ehh msg xbunyi pon sebab silent hp, meeting mode. So just vibrate jela. Rupe2nye si Kelvin msg, bgtau die br balik ofis.Xsempat reply emel. So die cakapla lbh krg dlm msg tu, dress code ---> BLACK lounge dress...Why saya besarkan black itu..ini keranaa baju saya teramat terang benderang dan tudung saya yg kekuning-kuningan itu..Mana blacknye??adoiii.poning pale den. Mana nak cari baju itam time2 nak pukul 5.30 dh tu.Meeting lak x abis lagi.

Masa meeting mmg xsenang duduk,dok mikir camne nak cari baju itam. Last2 trpikir yg kl central ada booth jual2 baju.Haa lpas abis meeting pukul 5.40 kot,tros kemas barang pecut kuar ofis. Nasib baikla ofisku di kl central..Tros terkam kedai2 baju..Haa luckily ade kdai jual baju reject Japan & US. So rege agak murahla. Mampos kalau baju mahal2.Mana den nak cekau duit time2 desperate tu..Yela,desperate sebab nak kejar tren, pi stesen kl, sebab Kak Ija ,seketari Presiden janji nak pick up nek kete dia dalam pukul 6.30 camtu. Dah xde masa den nak belek2 baju, angkat2 letak kat badan, tayang2 kat depan cermin macam slalu di buat time shopping2. Soo mata saya ni tros detect mana2 baju kaler itam, tengok2 beberapa kelip mata, tros sambar bayar kt cashier. Haa amik ko, baju reject RM10..Murah kot.Sebab tu xpkr panjang,tros  amik je..Hehe.

Pastu saya tros lari marathon pi platfom tunggu tren. Lucky lagi skali sebab turun2 je platfom tren dah sampai. Alhamdulillah. Time dah nak 6.30.. Sampai stesen Kl, pi toilet, basuh2 ape yg patot. Yela dah masham sebab berlari-lari sakan..Faham2 jela ye. Knela wangikan diri skit. Nak dinner tuu...Mekap2 skit, then Kak Ija pon call kata dah sampai. Fuhh on time i siap,dia pon sampai.

Masuk kete - grak p PWTC- parking- turun kete-masuk PWTC..Aik awat ramai bebeno manusia nye dalam ni. Rhope2nye ade event pesta buku. Patotle ramai bdk2 kecik..Then pi surau (nasib baik sebelom mekap tringat nak amik wuduk siap2,so xdela kne tanggal2 mekap then pakai balik.rugii je mekap tu.huhu.padahal kedekott :P). Nak semayang,telekong surau ade,tapi kainnye xcukup lak.so xnak buang masa tunggu turn, Kak Azie (ehh same nama lak kite ye) offer pinjam stokin dia.Erkkk pakai stokin org?? Tapi bile tgk stokin die alahaiii comelnyeee.macam stokin budak2, colourful gitu.Padahal dah mak orang tu tau. Then saya ok je,tros sarung,semayang. Tapi macam kelakar pon ade keadaanku time tu..Nasib baik xde org amik gmbr.Kalau x dh upload dalam blog ni wat kenang-kenangan :).

Dah setel ,masuk dewan makan. Wowww sangat adorable and romantic decoration dalam dewan tu.Trasa macam kat dewan kahwin orang2 kaya. Ala yang biasa kluar kat TV tu..Our table punyela jauh kebelakang. Nasib baik cahaya suram2 gitu,so xdela malu lalu lalang depan2 tu. Majlis stat lambat sebab tunggu orang2 VIP sampai xsamapi2 lagi. Dengar2 our PM, Dato' Seri Najib nak datang meriahkan majlis. Tapi last2 xde pon, Dato' Rais Yatim and wife dia je yg dtg..Okla tu,ade gak org VIP kan. Tup tap tup tap dengar diorg bagi speech, dh nak kol 9. Prot dah brnyanyi rock balada dh tu. Muka masing2 dah syahdu semcam. Sambil masing2 main msgla, amik gambar gaya budak2 la. Yela nak ilangkan ngantok n lapar.Huhu.

N masa yg ditunggu dah tiba. Makan time. Sume masing2 serbu lauk2 atas meja tu.Makan ni ala-ala hidang je.So xyah pi bratur panjang2 mcm kt McD nak amik makanan. I likeee.So nak tambah lauk banyak kali pon xsegan.Teheee. Tapi lauk dia biasa2 aja deh. Macam lauk kat rumah.Mak i masak lagi sedap kot..Oit azie, syukurla tu dapat makan,nk komplen2 xsdap la apela.Xbaikkk..Kitorang makan sambil dihiburkan oleh persembahan dari ASWARA( Akademi Seni Suara) kot kalau xsilap den. Yg pompuan tu nyanyi sodap.Tapi sampai part laki tu nyanyi.adoii.ilang selera makan ku.. Abg pejol saya nyanyi lagi sedap tauu. Sempat puji lagi tu.hehe..Tapi xpe,mungkin bdk laki tu baru blaja2 teknik nyanyi kot.Bubbling sume dia xsempat blaja lagi kot..Sian dia, xbaik kutuk tau..

Then desert pon sampai. Sedap.Rasa susu + masam stoberi. Kitorg x tnguu sampai show abis sebab nk posing2 kat luar tu amik gambar.Hehe. Abis je kitorg poaing2 amik gmbr, show pon abis.Haa on time btol kitorg. Balik tu dah nak kol 10 lebih.So tren nak balik rawang dah xde kot. N kebetulan Kak Azie yang nama sama dgn saya tu dok Seksyen 11 Shah Alam..So saya pon dangan tanpa rasa segan silu mitak tolong Kak Azie drop kat 7e seksyen 11.Then abg pejol ku sayang pon pick up saya kat situ,direk tros anta saya balik rawang..Mekasih pada kak Azie sebab sudi tumpangkan,n mekasih pada abg Pejol sebab tanpa rasa jemu tolong anta amik ayang selama ni. Sebab tu saya sayang abg Pejol saya sangat2, sebab kebaikan dan caring dia tula. Oredi mish u la..Oitt azie, nak jiwang2 lak ko kat sini ye.pi channel lainla nk jiwang2..Ok itula kisah dinner saya malam itu. Macam boring lak crita ni kan sebab panjang bebeno..Terajin nak menulis lak kali ni. Tapi xpe,ilangkan boring anda sume dangan menatap pic2 dibawah ye.Ehh xyahla sampai menatap, tengok sekali imbas sudah.hehe.. Enjoy

p/s: tudung kuning tu 1st time pakai tau.abg pejol saya yg adiah kan..baiknye ati dia :)

Salam :)
























2 comments:

mcm ni lah said...

haaaaa housemate saye ade kat situ haritu,. dia bagi kat saye beg hitam oren yg cumil tu ,. keh keh keh

Zawifatul Aziah said...

yekee..dia dari company mane? haa macam2 ada dalam beg tu kan..hehe

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)