My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, July 12, 2013

Lahir bulan Julai..Penyayang ke? Glamer macam artis ke?

Assalamualaikum

Siapa lahir bulan Julai...sila angkat mouse...Wahhh ramai jugak..Anda nak tahu tak ciri-ciri orang yang lahir bulan Julai ni macam mana? Macam artis ke? macam tokoh-tokoh negara ke?.
Saya share kan apa yang Prof. Dr. fadzillah kamsah dah kaji:
* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

 
Wah..wahh..wahhh...ciri-ciri tu lebih kurang dengan diri saya je..Of coz la kan, dah nama pun lahir bulan Julai..Ehhh birthday azie bulan Julai ke? Bila? Di mana? Dengan siapa? Ehhh..terlebih sudah...
 
Bila tu ialah pada hari ini lah....12 Julai..wink-wink....Cepat wish, kalau tak saya merajuk..Hahaa....tapi tak boleh makan kek sebab puasa..Tengok kek lama-lama pun tak boleh, nanti makruh.. Takpe, boleh diet. Kalau makan kek ada kolestrol. Bahaya untuk jantung.
 
Hubby orang first yang wish..tu pun pukul 12.30 malam tadi..(^^) .Thanks juga pada sedara2, kawan2 yang wish melalui telefon, FB, whatsapp dan seangkatan dengannya. Really appreciate ingatan korang semua. Raya nanti mailah datang rumah ye, nanti saya bagi duit raya. Tapi siapa yang dah kerja harap maaf lah ye...Hihi.

Kat bawah ni diantara orang terkenal tanahair dan juga orang yang saya kenal yang mana lahir pada bulan Julai juga:

 
 
Ayah saya, Suhaimi bin Rashid ( 6 Julai 2013)



 
 
Mak mertua saya, Salasiah bt Ibrahim ( 13 Julai 2013)
 

 
 
 
Prof. Dr. Fadzillah Kamsah (16 Julai)




 
 
 
Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood (7 Julai)



 
 
Tun Dr Mahathir (10 Julai)



Wahh semuanya tokoh kepimpinan dan petah berkata-kata..Tapi saya takdelah petah sangat berkata-kata...Petah menulis je kot.Hihi.


Ok jom sambung buat kerja...Weeeee..

** Dialog di atas adalah rekaan semata-mata. Tiada kainan antara yang hidup dan yang telah meninggal dunia. Harap maklum

Wassalam

1 comment:

Anonymous said...

wah!!!best nye!!!birthday sye sme dengan Ustazah Siti Nor bayah Mahamood lah!!! 7 Julai!!! >_<

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)