My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 17, 2011

Luahan hati peniaga makanan

Assalamualaikum

Pukul 4.30 ptg tadi sy segera ke food court di level 4 dengan keinginan yang membuak2 untuk membeli bubur nasi ayam golek. Niat dalam hati makanan tu untuk dinner malam ni. Sampai je food court,keadaan berbeza giler dengan keadaan sebelum2 ni. Lengang bebnor. Yela ,nila 1st time saya datang food court time bulan puasa. So tanpa melengahkan masa,teros membawa kaki ke kedai nasi ayam,sebab bubur dia sangat OHSEMM sedap..Masa nak tunggu order siap,sempatla melayan drama melayu sebabak kat TV.Best gak citer tu,pasal pompuan tu nangis2 suh abang dia buka pintu sebab dia lapor. Xfaham hujung pangkal citer pon.Huhu..

Masa layan tv tu, dengarrla makcik2 kat food court tu berborak. Apa yang saya dapat tangkap ayat ni " Aduh,pelanngan sekarang kena dikejar, pelanggan sekarang macam BERLIAN". Haa  dibandingkan ko dengan berlian,hambek ko..Xke bangga bila dengar. Mesti makcik bubur nasi ayam ni happy sangat bila saya order makanan kt tempat dia kan. (Haha prasan lebih lak ko ni azie).

Ok, itula saja kisah makanan pada hari yang mulia ini. Marilah kita membeli makanan untuk sekadar mengalas dan mengisi perut yg lapar, janganlah sampai membazir abis penuh tong sampah rumah mak ko tu. Penat pekerja DBKL nak angkut sok pagi. Ok kawan2, selamat berbuka dan selamat beramal


gambar bubur ihsan atok gugel

Salam :)
Wassalam

9 comments:

SweetLikeWhat said...

sedapnye nampak bubur ayam tu..hehe :)

Hamba Ilahi said...

blog awak dah masuk dalam bloglist saya. rujuk sini. http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/08/senarai-penyertaan-5-segmen-follower.html

aziza esa said...

adeh sedap plak nmpk bubur tu..hehe..eh nme kte sama la..folo u.. :)

http://dizizzmalife.blogspot.com/2011/08/ade-ape-dgn-facebook.html

azie suhaimi said...

SweetLikeWhat: Sedapkan.membuatkan saya rasa lapor sesangat ni.Hehe

Hamba Ilahi : Oo yeke.mekasih beri peluang tu :)

aziza esa : Sama ye.hehe.mekasih.nnt saya folo awak k :)

anismelon said...

mcm sedap je nie..sedap sedap sedap...hehehe

azie suhaimi said...

anismelon : sedap tau bubur.lagi2 time panas2.nyum2

Syafiqa said...

Haah, ye la kan, sbb semua serbu bazar ramadhan, sian pulak yang kat food court. Btw sedap beno bubur tu, ayok dah lapar. Cantik la header, puan blog cantik :D

Acik said...

sedapnya atok gugel masak bubur ...
perut tengah berkeroncong ni! :(

azie suhaimi said...

@ Syafiqa: Mekacih..blushing dh ni :)

@ Acik : Ololo..keroncong,nasib bukan lagu dangdut.hehe

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)