My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 11, 2011

Bizi ngalahkan Perdana Menteri

Assalamualaikum

Wahh hampir seminggu baru saya dapat sambung citer pasal sahur ni. Punyela bizi (konon2 je ). Ni cerita part 2. Semangat kunci alarm hp kol 5. Tengah best2 mimpi, tiba2 dengar suara mama panggil 'azie..faizul..bangun' ,sambil ketuk2 pintu bilik. Erkkk, tanjat boboii.Tros tengok jam, pukul 5.15..punyela gelabah tros masuk toilet basuh muka..Erkk gigi x gosok ke?lupe kot.huhu..Then kejot hubby, dia boleh tanya ' x tolong mama masak ke?' Nak tolong apenye sayang, bangon pon dah lambat. Tolong makan je bolehla.huhu.

Dah siap2,tros p dok kt meja makan, erkk bukan dok atas meja, dok atas kerusi ye. Makanan macam2 mama masak, ikan bilis goreng, telo goreng masak kicap, asam pedas lebih buka malam tadi..Fuhh lauk sedap2. Tp xde selera sebab pagi2 buta kan.Selera nak tido je yang ada dalam pale otak ni.



ikan bilis goreng

asam pedas


telo goreng masak kicap


Pic: Ehsan uncle google

Tapi bila tgk hubby bukan main selera dia makan, sampai licin. Saya jadi semangat nak makan jugak. Yela, 1 st time kot sahur ramai2 dgn hubby sekali, pastu tengok dia makan macam best je kan. Automatik feeling saya rasa lain, rasa happy sebab hubby makan siap tambah2 lagi nasi tu. Nikmatnya saya rasa sebab orang yg saya sayang cukup makan. Tu pon nasib baik dok rumah parents,mama masak.Kalau saya???huh,makan roti kering la jawabnya.

Soo start dari situ saya tanam azam belajar bangon awal pagi untuk masak. Xnakla bagi hubby makan roti je tiap2 kali sahur. Tapi macam susah je kot nak buat.Sebab..... Sebab apa,saya akan ceritakan pada entry seterusnya. Selamat bersahur..ehh selamat berpuasa chingu2 sekalian.

Salam

3 comments:

SweetLikeWhat said...

mula-mula tu pening gak nak bangun sahur..tapi bila dah biasa dah tau cara jadi mudah..hehe
sebelum nie pun duduk rumah mertua..bila dah duk rumah sendiri semua kena buat sendiri..so lame2 dah boleh biasakan diri..

azie pun boleh buat..insyaAllah.. :)

azie suhaimi said...

@SweetLikeWhat : tula.hope lama2 dah biasa,baru bleh jadi istri solehah kan kak .thanx 4 ur support.hehe :)

Izzi MyaZaRa said...

Dun wory k.azie syg...izzi tau akk ley nyer...agpon "learning process is continous right?????"..huhu..ape2pon...cayok3!!!!!!

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)