My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 27, 2011

Thank you for your concern and your advise

Huhhh menci2...opss lupe bagi salam lak. Assalamualaikum sume..em hari ni,iaitu hari Selasa adalah hari yg sgt stres bg saya. Adalah beberapa orang yg dikenali buat prangai macam budak kecik,padahal dah tua bangka..x reti nak pikirr ke..nak jugak melekat kalau pegi mana2 pon. kalau terjun lombong, sume pon terjun skali la kot.. Agak stres pale otak ku ini sampai hati pon terasa betapa sakitnye perasaan masa tu. Bukan sekali, tapi dah banyak kali diorang ni wat perangai. Memang banyak sabar la aku dengan korang ni. Tapi hari ni sabar dah sampai limit, sampai nangis masa nak tunggu tren sambil ngadu kat boipren. Ngadu dalam mesej jela sebab xmo kaco die tengah keje. Yela keje die bz memanjang. Sampai nak rest pon xde masa. Sian saya tengok keje die camtu.Nak cari rezeki punye pasal,die sanggup tahankan je dulu sume2 tu.. 

Oitt oitt,berbalik pada cite saya pulak ye..Then lpas ngadu, tengok betapa baiknye hati abangku sorg ni, die pi call saya tanya 'kenapa sedih2 ni'.. Saya masa tu xnak menambahkan lagi jumlah air mata yang akan kuar ni, so saya jawab je 'xde pape, nanti ayang cite k'..Then abang sayang saya ni pon jawab balik ' Ok, pape take care k' ..(lbih kurang camtula kot dialognye, sy ni capet lupe skit.huhu).

Ok, lpas dapat kol dari abang pejol, mud jadi ceria balik. Macam dapat semangat baru la konon. Then siapkan keje mana2 yang patot, pi meeting tum tam tum tam then balik. Sampai rumah, lepak2, mandi sembahyang sume. Of cozzla kena mandi ok, bau masham x hingat tu.xlarat hidung ku membau.hoho. N wajibla sembahyang, x sembahyang dosa okayy adik2 ku sekalian. Then mesej abang tanya dia tengah watpe, miskol dia banyak kali sebab takot dia tertido, risau dia terlepas maghrib lak. Then dia kol balik, cakap baru pas mandi n smebahyang. Alhamdulillah, tanggungjawab masing2 pada yang Maha Esa tidak dilupakan. 

Then saya tros buka topik pasal stres tadi, punyala xtahan nak simpan dah. Nangis2 macam baby baru kuar dari rahim, non stop. Air mata macam dah air Sungai Rejang dah. ..n Abang pejol yang sangatla penyabar ni pon mulakan mengeluarkan nasihat2 beliau yang sangat bermakna dan berhemah itu. Dia tanpa penat jemu bagi saya nasihat, how to handle all that stress situation, how to be manageable person, how to be a strong woman.

Dan dia juga x jemu dengar saya nangis mengongoi macam ape dah..Memang saya selalu menangis depan dia pon. Sebab saya memang seorang yang senang menangis..hukhukk.... I'm sooo touching dengan kesabaran dan usaha dia untuk menaikkan balik semngat saya yang lemah ni. Saya sangat2 bertuah dan sangat2 bersyukur kepada Allah S.W.T kerana telah mempertemukan saya dengan seorang lelaki yang sangat memahami saya dan juga melengkapi kekurangan diri saya.

Manusia memang xsempurna, jadi pasangan hidupnya lah yang diharapkan dapat menyempurnakan dirinya dan menjadikan manusia itu lebih dihargai. Manusia ni saling melengkapi antara satu sama lain. Jadi kita kena terima baik buruk pasangan kita seadanya. Samala seperti saya, saya sangat berusaha untuk menerima setiap kelemahan abang pejol saya, kerana saya tahu, saya ni lagila banyak kekurangannya.  Mungkin saya x dapat jadi yang terbaik untuk diri dia, tapi saya akan sentiasa cuba menjadikan diri saya lebih baik dari diri saya yang sekarang ini.

Okla, tujuan saya tulis entry ada 2 sebab:
1) Nak luahkan ape2 yg patot dalam hati supaya hati ni x membengkak then lama2 jadi bukit.Bahaya woo kalau dah meletop nanti. So lebih baik buang2kan yang keruh amik yg jernih ye adik2. Untuk jadikan ingatan pada diri saya jugak. Saya ni cepat pelupa ( Bape kali nk ulang azie oi)

2) Jadi kenangan manis untuk saya kenang bila dah tua2 nanti. Dah tua nanti bila anak cucu balik KL,boleh baca sama2 dengan abang pejol kat beranda rumah sambil minum teh orang kampung cicah biskut marie. Woww romantik youuu

p/s: I Love U so Much cayang :)

Salam

Gambar contoh je ye. I pakai tudung okayy.Insyallah :)



5 comments:

Anonymous said...

so cute... hehehehe... tu mesti hr2 dok tgk kalender tgu hari nikah tu... hehehe

Wana Jay said...

samalah kite
saya pon jenis senang nak nanges
;p

Anonymous said...

sian nya

Ummi Abdullah said...

Sweetnya :) Semoga kekal sehingga ke anak cucu ya AZIE :)

Zawifatul Aziah said...

anonymous 1: jeje..xtgk kalendar pon,tgk date kt henpon je..hehe :)

wana jay: yekee..tp mmg pompuan cmtu kot, hati ni sgt lembut n sensitif.huhu

anonymous2 : sian pasal ape ek?

ummi: hi ummi..long time no c...thanx ummo..aminnn :)

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)