My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, October 18, 2013

HB rendah bahayakan kandungan: Set mengandung Shaklee

Assalamualaikum 
Anda hamil? Alhamdulillah...Rezeki dari Allah yang perlu dibajai dan disayangi sedari dari alam rahim lagi. Jadi, janganlah berkira untuk memberi yang terbaik kepada baby yang sedang membesar dalam perut anda itu, disamping memberi nutrisi dan tenaga kepada ibu hamil itu sendiri. 
Wahai ibu, janganlah ambil mudah tentang pengambilan makanan tambahan/supplemen ketika mengandung. Kebiasaannya antara masalah yang selalu dihadapi oleh si ibu ialah HB rendah... selalu kena marah dengan nurse kan. Dan juga menyebabkan berat bayi dalam kandungan kurang...dan kemungkinan juga ada yang tidak bermaya dan lemah ketika nak bersalin.

Tahukah anda jika kekurangan HB boleh menyebabkan maut pada anak dalam kandungan? Ia disebabkan oksigen yang tak dapat disalurkan pada anak dengan sempurna. Jadi pilihan di tangan anda!
Di sini saya nak share tentang set kehamilan atau set mengandung shaklee yang boleh membantu anda naikkan HB di samping dapat BONUS lain...

♥KULIT BAYI PUTIH GEBU
♥KULIT IBU PUN MAKIN CANTIK
♥BAYI SIHAT DAN MONTEL
♥IBU BERTENAGA KETIKA BERSALIN
Gebu dan sihat bayi ni..Geram je tengok

Untuk SET HAMIL SHAKLEE (1, 2 & 3 trimester) :- Vitalea (multivitamin)
- B-complex (asid folik)
- Vitamin C
- Ostematrix (pil kalsium)
- Omega guard



Dan boleh tambah dengan pengambilan Energizing Soy Protein supaya ibu lebih bertenaga dan mengoptimum kan penyerapan vitamin.


HB rendah bahayakan kandungan: Set mengandung Shaklee



Set hamil Shaklee kini menjadi pilihan kebanyakan ibu hamil masa kini. Kerana:
  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan
~ Protein(Energy Soy Protein) ~
Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.

~ Multivitamin(Vita-lea) ~

mengandungi 12vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula.Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengadung dan menyusukan anaknya.Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah nak pitam atau pengsan,Hb rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.


~ B Complex ~

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B.Suplemen B complex Shaklee mengandungi Folic acid,Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


~ Vitamin C(Sustained Realese Vita-C) ~
Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenugi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg.Ia sangat unik keran tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan.Ianya adalah sustained realese dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita. 



~ Omega -3(Omega Guard) ~


Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membnatu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.


~ Kalsium(Ostematrix) ~

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.membaiki ransangan urat saraf,mengelakkan kekejangan otot,sakit pinggng,lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.

Set Asas untuk trimester pertama terdiri daripada:
*Vitalea
*B Complex
*Vitamin C
*Ostematrix
Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
*Vitalea
*B-Complex
*Vitamin C
*Ostematrix
*Omega Guard
Manakala untuk mana-mana trimester anda boleh mengambil ESP (Energizing Soy Protein) sebagai tambahan, bekalan protein lengkap untuk kehamilan.


Untuk harga yang lebih istimewa dan bajet, boleh lah hubungi saya ye. Kos sebulan tak sampai RM55. Jimat sangat. Hubungi saya untuk dapatkan Set Mengandung. Ibu bertenaga, bayi sihat gebu.



Azie Suhaimi - ID 894147
innerbeauty2u@gmail.com
012-3872690
Shah Alam/Kl Sentral

Wassalam




No comments:

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)