My Chingu..Kamsamida pada yg sudi follow. I will follow back :)

Our Annivesary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, May 26, 2012

Majlis Cukur Jambul di Perak

Assalamualaikum

Diam tak diam dah hampir 2 bulan lebih usia Darwish. Macam-macam ragam dia dah pandai buat sekarang. Pandai gelak bila kita agah-agah dia. Bila kita bercakap dengan dia,dia pun sibuk nak bercakap jugak.Tp keluar bunyi je.Hihi..Sangat-sangat adorable and funny .Sy sangat mensyukuri masa-masa yang dilalui bersama Darwish. Sebab sekarang ni banyak kes mak buang anak la, jumpa baby kat toilet la.Ermm, sangat kesian sebab mereka x merasa kasih sayang bersama dengan ibu yang melahirkan mereka.Ehh out of topic lak..

Sabtu lepas, 19 Mei 2012, lokasi di Tg Rambutan,Perak (rumah my parents in law). Berlangsungnya majlis cukur jambul untuk kedua-dua cucu parents in law saya. Iaitu anak abang ipar saya dan juga Darwish,anak saya. Anak abang ipar saya perempuan,namanya Iman Markisa..Sedapkan nama dia. So bercouple la dua baby ni pada majlis tu. Sorang buaian kaler biru ( Darwish), sorang buaian kaler pink ( Markisa). Disebabkan mak,ayah saya dan juga ramai aunty-aunty Darwish x dapat menghadiri majlis cukur jambul ni (disebabkan ada urusan lain), so saya dengan berbesar hatinya nak upload semua pic semasa majlis tu berlangsung. Enjoy the piccas :)

Majlis belum bermula lagi. Saja nak bagi Darwish test drive

Close up budak bambam


Buaian Darwish dihias indah. Kaler biru. Biasala baby boy. Takkan kaler pink pulak kan





Mama and ayah pretending to dodoi Darwish dalam buaian.Hihi

Inila dia my brother in law's baby girl, Iman Markisa



Me + Darwish + Buaian

My biras (my BIL's wife). Bukan beras ok

Babies in buaian. Dikelilingi oleh kumpulan Marhaban



Cukur jambul pun bermula. Tapi disebabkan rambut Darwish dah botak dicukur oleh Toknek sebulan yang lepas, so xde buat cukur jambul pun. Darwish hanya ditepung tawar dan muka dicalit dengan bedak sejuk

Darwish masih lena tido walaupun di bawa berarak keliling kumpulan marhaban. Penat sangat travel ke Ipoh ek sayang?

Markisa with her cute headband









Sorry Darwish. Mama x reti dukung. Sampai senget-senget Darwish dikerjakan oleh mama. But he was still asleep. Huhu

Turn Opah ( My MIL)

Alamak pic atok ( my FIL)  punya turn takde lak dalam kamera ni.



Kemudian babies diletakkan semula ke dalam buaian

Inilah rupa Darwish selepas majlis.Sooo cute dengan bedak sejuknya tu




Alhamdulillah,majlis berjalan lancar. Dan makanan pada hari tu pun sangatla sedap. Sehingga menjilat jari tangan :) 








Wassalam

5 comments:

farnianajwa said...

hahaha.. kesian awish smpai senget2 dia.. lawak la akak ni..haha..

ija.. said...

heheh....lena je bambam tdo even suasana meriah dgn marhaban.. bile nk tgk bambam nie.. ira kata x nk pgil aunty.. pgil cik.. cik ija n cik ira.. hahaha

izla said...

comelnya baby darwish..bambam pulak tu..

DiLa cAnTik said...

eyh...dh deliver eyh..pape pon slamat jd ibu...

Zawifatul Aziah said...

farnianajwa : hihi..1 st time jadi mak.camnila jadinye

ija: raye nanti bambam jumpa cik ija n cik ira ye

izla: hihi.thank you aunty izla

dila: a'a sudah selamat.tenkiu.nanti boleh belajar dari ko kan dila.hihi

Post a Comment

Kamsamida pada sape2 yg sudi komen :)